Őszinte Ingatlanos

oszinteingatlanos 2015. október 22.

Illetékek hálójában

Kedves Őszinte Ingatlanos!



Párom és Én szeretnénk első ingatlanunkat megvásárolni. Az ingatlan értéke 25M forint. 35 év alattiak vagyunk. A vagyonszerzési illetéket ebben az esetben teljes egészében meg kell fizetnünk? (15M határig van kedvezmény). Ha résztulajdonosok leszünk, akkor igénybe vehető a kedvezmény?

üdv,

Csaba

Kedves Csaba!

Az illeték kedvezmény 15 M Ft-ig jár, vagyis ha eddig az értékhatárig vesznek, használt ingatlant abban az esetben nem kell illetéket fizetni. Ha 25 M Ft-ért vesznek, ezután kell a 4 % illetéket megfizetni, nem a különbözet után.

Üdv,

Őszinte Ingatlanos

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr118012625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arlequin 2015.11.18. 09:32:08

CSAK 50%-os az illetékkedvezmény, a "nem kell illetéket fizetni" kitételed totális marhaság. Csak akkor adj tanácsot, ha értesz is hozzá...

Itv. 26. § (6) Az illetékkötelezettség keletkezésekor a 35. életévét be nem töltött fiatal az első lakástulajdonának (tulajdoni hányadának) megszerzése esetén az egyébként fizetendő illeték 50%-ig terjedő kedvezményre jogosult, ha az egész lakástulajdon forgalmi értéke a 15 000 000 forintot nem haladja meg. Ilyen forgalmi értékű lakás tulajdoni hányadának megszerzése esetén a vagyonszerzőt a szerzett tulajdoni hányaddal arányos mértékű kedvezmény illeti meg.
süti beállítások módosítása