Őszinte Ingatlanos

oszinteingatlanos 2015. november 13.

Jön a baba, megy a család?

Kedves Őszinte Ingatlanos!

Az V. kerületben élek férjemmel egy 60 négyzetméteres lakásban. Az élet úgy hozta, hogy bővül a családunk 1 fővel, ugyanis 4 hónapos terhes vagyok. Amikor két éve kibéreltük ezt a lakást, akkor a hirdetésben az állt, hogy kisgyerekkel nem lehet beköltözni. Nagyon szeretjük a környéket és sajnálnánk, ha el kellene költöznünk. Ilyen esetben kell jelenteni a lakás tulajdonosának, hogy egyel többen leszünk? Egyáltalán létezik ez, hogy valaki kiköti, hogy gyerekkel nem lehet költözni? Előfordulhat, hogy el kell hagynunk szeretett otthonunkat? 

Köszönöm a segítséget! 

Hajni

 

Kedves Hajni! 

Általában a bérleti szerződésben bele szokták foglalni az ilyen kritériumokat, először azt vegyék elő és nézzek meg miben állapodtak meg.

Én mindenképpen azt javaslom, hogy tessék jelezni a bérbeadó felé, és az esetleges tovább bérlést is felkínálni.

Ettől függetlenül sajnos előfordulhat, hogyha nem tudnak megegyezni, másik lakást kell keresni, erre érdemes felkészülni, és tanácsolom, hogy ha erre kerülne sor, akkor a baba születése előtt költözzenek, hogy már stabil otthonba lehessen haza vinni a kórházból őt.

Szomorú, de sajnos nem ismeretlen az a helyzet, hogy sok lakáskiadó nem szívesen látja a csecsemőket, kisgyerekeket az kiadott lakásában. Ez a diszkrimináció sok esetben csúcsosodik ki olyan helyzetekben, mikor ráadásul a szülő még egyedülálló is. Ilyenkor sok tulajdonos aggódni kezd, a bérleti díj megtérítése miatt. Az Önök helyzetében ketten vannak.

Üdvözlettel,

Őszinte Ingatlanos

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr818076234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása