Őszinte Ingatlanos

oszinteingatlanos 2015. november 19.

Ki alszik az ágyacskámban?

Kedves Őszinte Ingatlanos!

Kinéztem egy eladó lakást, ami minden szempontból tökéletes, viszont jelenleg bérlővel rendelkezik, a szerződés pedig még 1,5 évig érvényes, nekem viszont mielőtt be kellene költöznöm. Mit tudok tenni ebben az esetben?

Köszönöm szépen a választ,

Petra

 

Szia Petra!

Macera, macera...

Magát a bérleti szerződést kell megnézni elsőként, amit a régi tulaj kötött, de a legcélratörőbb, ha megegyezel a bérlővel. Ajánlj neki fájdalomdíjat.

Ugyanis, sajnos, ha nincs közjegyző által aláírt kiköltözési nyilatkozat eladás kapcsán, ami körülbelül 100 esetből egyszer előforduló dolog, akkor még szerződésszegés esetén sem tudod könnyedén kitenni a bérlőt.

Szerintem a tulajdonossal karöltve érdemes leülni vele és olyan egyezségre jutni, ami lehetőleg nincs Fort Knox aranykészletével semmilyen közelebbi kapcsolatban. Pénz beszél kutya ugat... Jogi úton sajnos akár évekbe is beletelhet, ha ragaszkodik a bérleményéhez. Vagy ha nagyon nincs más, akkor várd ki azt a másfél évet...

Üdv,
Őszinte Ingatlanos

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr868091588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tpusztai58 2015.11.26. 14:11:03

"Őszinte Ingatlanos"

Ez a két szó így együtt erősen magyarázkodó, mentegetőző jelleggel bír.
Hasonlóan feloldhatatlan, nevetséges paradoxonok:

"Galamblelkű Hóhér" vagy "Romantikus Erőszaktevő", netán "Empatikus Behajtó"... :)

A hozzászólásom nyilvánvalóan nem fog megjelenni az "előzetes moderáció" (azaz cenzúra) után, mert nem felel meg az "elvárásoknak". Ha netán mégis, a blog tulajdonosa bízik abban, hogy a szövegeket nagy kanállal megevő kommentelők majd jól helyretesznek engem... :)

ZöldszemM 2015.11.26. 14:11:11

" Vagy ha nagyon nincs más, akkor várd ki azt a másfél évet..."
És ha azután se megy el ?????
SZVSZ. az ilyen lakást nem kell megvenni !!

martineden 2015.11.26. 14:11:35

,,Kinéztem egy eladó lakást, ami minden szempontból tökéletes, viszont jelenleg bérlővel rendelkezik,"..es ezert minimum 30%-al olcsobban kapnad meg a lakast,de a berlot azert kitenned,mi?

Sir Galahad 2015.11.26. 14:11:41

Egyszerű: nézzen ki egy másik lakást. Ez gondolom azért tetszett, mert olcsó volt, de nyilván azért, mert lakik benne bérlő...

dr. saint555 2015.11.26. 14:11:48

Vaaaaagy... Ha esetleg nem tudnak a felek egyezségre jutni, szépen sunyiban is el lehet venni a kedvét az ottlakástól. Mit tudom én, ha pl. elzárják a lakásban a vizet, gázt, kikapcsolják a villanyt.... Csak ötletelek.

halaloszto 2015.11.26. 14:11:53

hogyhogy mit csinálj? keresel tovább, a tulajnak meg szólsz hogy hívjon fel ha a bérlőt elrendezte.

nincs olyan hogy találtam egyet ami mindenben megfelel, de van vele egy kis gond. akkor az nem felel meg és kész.

Vajk

mókusfülecske 2015.11.26. 14:11:55

Legalább akkora partner kell legyen ebben a jelenlegi tulaj is. Már amennyiben el akarja adni a lakást. A bérlő van most talán a legjobb helyzetben.
süti beállítások módosítása