Őszinte Ingatlanos

oszinteingatlanos 2016. március 31.

CSOK - Hány napos TB jogosultság kell az igénybevételhez?

Kedves Őszinte Ingatlanos!

Azért keresem önöket, mert a használt állapotú családi házamat szeretném eladni egy 3 gyermekes házaspárnak. A család szeretné igénybe venni a CSOK-ot, viszont nem áll módjukban utána nézni a feltételeknek. Amit érdemes tudni, hogy a férj jelenleg közmunkásként dolgozik. Ebben az esetben pontosan hány nap a feltétele a biztosított napoknak?

Köszönettel,

Márta

 

Kedves Márta!

A kérdés megválaszolásához az FHB Bank szakértői csapata nyújtott segítséget. Az igénylő, együttes igénylés esetén legalább az egyik igénylő 30 napnál nem régebbi okirattal tudja igazolni, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény iránti kérelem benyújtásának időpontjában a társadalombiztosítás ellátásaira legalább 180 napja - legfeljebb 30 nap megszakítással – biztosított volt.

Tehát az önök között létrejövő tranzakciót nem befolyásolja, hogy a vevő közmunkásként van foglalkoztatva, abban az esetben, ha tudja igazolni a fentiekben említett társadalombiztosítási ellátásra való jogosultságot.

Üdvözlettel, 

Őszinte Ingatlanos

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr518546622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicknick 2016.04.07. 11:41:02

"A család szeretné igénybe venni a CSOK-ot, viszont nem áll módjukban utána nézni a feltételeknek."
Aztán meg sirnak hogy átb...ta őket mindenki...

Meggike2 2016.08.11. 06:29:35

Igen, szerintem is fontos, hogy körültekintőek legyünk és a megfelelő segítség és tanácsadás meg legyen, nekünk is folyamatban van a CSOK igénylése és nekünk ők segítenek forrasnavigator.hu könnyebb velük és tájékoztatnak mindenről és az igénylés is egyszerűbb
süti beállítások módosítása