Őszinte Ingatlanos

Őszinte Ingatlanos 2016. szeptember 15.

Allergia és ingatlan választás, nem egyszerű a megoldás

Kedves Őszinte!


Egy szokatlan kérdéssel fordulok hozzád. Parlagfű-allergia miatt szeretnénk 400 méter fölötti szintmagasságra költözni (ott már nem él meg a növény), a munkánk viszont Bp-hez köt, egyikünknek a budai központhoz tömegközlekedéssel, másikunknak a VII. kerülethez autóval. Tudna javaslatot adni, hogyan szelektáljunk a hirdetések között, akár agglomeráció, akár főváros? 40-45 millió között keresünk nem nagy kertes házat - 3 szoba elég garázzsal- , vagy esetleg lakást nagyobb terasszal. Harmadik megoldásként akár az építkezést is meggondolnánk. Jelenleg egy jó környéken lévő, jó adottságú pomázi lakásunk van, szeretjük is, csak a pollenek ne jönnének. Egy galgamácsai, szintén jó állapotú, nagy ház (ez már messze lenne az elképzeléseinkhez képest) és megtakarítások beszámításával lépnénk tovább. 

Köszi, Boróka

Kedves Boróka,

Őszintén átérzem a problémát, jó magam és gyermekem is ebben szenvedünk. De mit tehet az ember fia, ha nem költözhet sem a munkája, sem anyagi helyzete folytán az Andokba, vagy csak ide a szomszédba a magas Tátrába?! (szerintem ott is van parlagfű...)
pexels-photo-111205-large.jpeg
A helyi lehetőségek elég szűkösek, már a fővárosban vagy a környéken.
A  Hármashatárhegy, a Jánoshegy, Széchenyi-hegy felső része alkalmas mint terület, de ebben a lokációban valami normális árat találni pláne élhető ingatlant, ez nem egyszerű feladat.
Egy olyan helyszínt ismerek, ahol előfordulhat ingatlan a megjelölt árban, Csillebérc.
Budapesthez közel, az agglomerációban található még 400 m feletti magasságú terület, ahol nézelődni lehet, a Pilisi hegyek. Itt 50 M Ft ár alatt is van az elképzelésnek megfelelő ingatlan.  Azonban erről a területről főleg iskola szezonban, lehetetlen bejárni a fővárosba.
Saját véleményem szerint, vagy a tapasztalatom az, hogy 4-500 m környékén simán van parlagfű pollen, ennél magasabb helyet kellene megcélozni.
Vagyis ebből következően, célszerűbb épület gépészeti megoldásokkal (levegő szűrő, klíma berendezés, stb), optimálisabbá tenni az allergiások életét ebben az időszakban.
Üdv
Őszinte Ingatlanos

Eladó házak 400 méter felett (x)

Kép forrása pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr7011706593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicknick 2016.09.15. 12:54:01

Vegyetek egy helikoptert is aztán Kékesről simán beértek 40perc alatt, ott óccsóbb az ingatlan meg elég magasan is van.

Brix 2016.09.15. 15:19:13

Érdemben nem lesz jobb magasabban sem, mivel a parlagfű pollenjét több száz kilóméterre is elviszi a szél. A klíma sokat segít , de legjobb a görög szigeteken ingatlant venni, és az augusztus végét szeptember elejét ott tölteni. Spanyol- és Görögországban is padlón vannak még az árak és az teljesen parlagfű-mentes terület...

Kelly és a szexi dög 2016.09.15. 15:38:31

a parlagfüves levegő nem áll meg 400 m felett - egyébként kamu, hogy 400 m felett nem él meg a növény!

a megoldás: egy Diprophos injekció aug. 15-én (800,- Ft.) és lakhatsz tovább ott, ahol most

jet set 2016.09.15. 15:44:34

Én láttam 400m felett parlagfüves területet. A pollen meg a Kékesig is felszáll. Magyarországon nincs menekvés

Phteven 2016.09.16. 09:10:21

Akarom hinni, hogy ez a levél csak a képzelet szüleménye, és valamiféle otromba vicc akart lenni!

Őszinte Ingatlanos 2016.09.16. 10:27:28

@Phteven: Nem, a levelet nem a képzelet alkotta.
süti beállítások módosítása