Őszinte Ingatlanos

Őszinte Ingatlanos 2016. november 13.

Sufni tuning! Ebben tud segíteni az ingatlanos?

Kedves Ő I!

Kecskeméten van eladó garázsunk. Gondolkodunk ingatlanközvetítő bevonásán, de nem ismerjük ennek részleteit, például hogy mivel számoljunk, kb mennyi a jutalék (azt látjuk, h várhatóan 3-6 %, de ez ugye egy intervallum, és "általában"), vmint nem tudjuk, h ez a hírdetésben szerepeltetni kívánt eladási árból jön le, v már ezzel az összeggel megemelt árat írjunk tervezett h.feladásunkba. Egyúttal kérdezem, h jó ötletnek tartják-e a közvetítő bevonását ? (Korábban azt tapasztaltuk más online hírdető oldalaknál, h inkább lakásoknál javasolt, és főleg Pesten.)

Ha mégis jó ötletnek tartják, akkor hogyan történik a közvetítő kiválasztása ?

Üdvözlettel: Béla

Kedves Béla!

Bármilyen ingatlan típusnál kérhetünk, igénybe vehetünk ingatlanközvetítői szolgáltatást. A szolgáltatási díj mértéke eltérhet lokációtól, ártól, mérettől vagy állapottól függően, azonban leginkább a megbízási szerződés típusától. Alapvetően három féle szerződéssel dolgoznak a szolgáltatók.

Kizárólagos

Amennyiben Megbízó kizárólagosságot biztosít, úgy az ingatlan értékesítése érdekében Megbízotton kívül a megbízás időtartama alatt semmilyen más irodát, magánszemélyt ingatlanközvetítési tevékenységgel nem jogosult megbízni, a meglévő ilyen megbízásokat köteles azonnali hatállyal felmondani, és semmilyen módon és formában nem jogosult az ingatlant eladásra saját maga hirdetni.

Fél-kizárólagos

Megbízó fél-kizárólagosságot biztosít, úgy az ingatlan értékesítése érdekében Megbízotton kívül a megbízás időtartama alatt semmilyen más irodát, magánszemélyt ingatlanközvetítési tevékenységgel nem jogosult megbízni, a meglévő ilyen megbízásokat köteles azonnali hatállyal felmondani. Ugyanakkor bármely módon és formában maga is jogosult az ingatlant eladásra hirdetni.

Nem kizárólagos

Amennyiben Megbízó kizárólagosságot nem biztosít, úgy az ingatlan értékesítése érdekében jogosult bármely más irodát, magánszemélyt ingatlanközvetítési tevékenységgel megbízni, bármely módon és formában az ingatlant eladásra hirdetni.

Gondolom sejthető, hogy melyikhez kapcsolódik a legkedvezőbb díj J

A közvetítői díj a tényleges eladási árból jön le, vagyis amennyiért eladódik az ingatlan, annak arányában kell kifizetni.

Egy jó közvetítő bevonás minden esetben hasznos, néhányat felsorolnék:

  • árazás;
  • profi hirdetés kezelés;
  • biztonság;
  • segítség a jogi, hitel kérdésekben;

 Ingatlanhirdetések magánszemélyektől (x)

Ahhoz, hogy ne csalódjunk, azonban legyünk körül tekintőek!

Vegyük figyelembe a közvetítő kiválasztásánál, hogy olyan embert választunk, akiben maximálisan meg bíznunk. Szakmailag legyen felkészült, tapasztalt, ne féljünk elkérni a bizonyítványait, referenciáit. Mutasson be az értékesítést illetően egy stratégiát, hogy hogyan és mennyi időn belül fogja eladni a rábízott ingatlant. Az árazásnál ellenőrizzük, hogy milyen adatokból, hogyan végezte a piaci ár képzését.

Mind ezek után nem fog meglepetés érni bennünket!

Üdv

Ő I

 A címlapkép forrása: www.pexels.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr7311957187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.14. 02:03:43

"Vegyük figyelembe a közvetítő kiválasztásánál, hogy olyan embert választunk, akiben maximálisan meg bíznunk."

Szóvan nem ajánlatos közvetítőt alkalmazni.
süti beállítások módosítása