Őszinte Ingatlanos

Őszinte Ingatlanos 2016. november 28.

Adózni kell, már ha van miből

Tisztelt Őszinte Ingatlanos!

Meg szeretnem tudni, hogy ha 2013 dec-ben vasaroltam a lakasomat es 2017 .jan .adom el , akkor adozás szempontjabol 3 vagy 4 evet kell kalkulalni, hogy meg tudjam, mennyi adot kell fizetnem az eladas utan .

Koszonettel

Zsofia

Kedves Zsófia!

 

A lakóingatlan értékesítése után fizetendő adó mértékéről készítettem egy táblázatot. A példánkban nem szerepelnek a bevétel összegét csökkentő tételek (számlákkal igazolható költségek, pl.: ügyvédi munka díj, ingatlanközvetítői díj, vagy egyéb felújítási költségek) díja.

Tehát a példa:

 

A fentiek alapján, Önnek tehát, ha a szerzéstől számított 4. évben adja el az ingatlant, úgy a vétel és eladás közötti összeg 30%-nak a 15% (SZJA) a fizetendő adó.

Ezek most a legjobb lakóparkok (x)

Üdvözlettel

Őszinte Ingatlanos

 A címlapkép forrása: www.pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr9012005728

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bemutatták a CSOK könyvet, amivel százezreket spórolhatunk 2016.12.03. 14:51:26

Előzmény A kormány bejelentette az új CSOK törvényt az év utolsó előtti napján, aminek keretében bevezették a CSOK 10M forintos támogatást, illetve megemelték az összegeket! Természetesen minden ember fantáziáját megmozgatta a történet, azonban a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása