Őszinte Ingatlanos

MeNa 2017. október 31.

MIRE JÓ A SZAKKÉPZETT INGATLANOS? EZEKBEN TUD SEGÍTENI!

Az ingatlanközvetítés alapvetően egy sikerdíjas, jutalék alapú tevékenység, vagyis az ingatlanunkat áruló/közvetítő értékesítő csak akkor kap pénzt, ha sikeres volt az értékesítés. A hazánkban működő több száz független ingatlanközvetítő iroda és a hálózatok mind különböző díjakkal (százalékkal) dolgoznak, amik lehetnek akár egyediek is, de jellemzően 3-6% között mozognak.

39393347_l.jpg

De lássuk, hogy mit tehet egy felkészült ingatlanos a jutalékért?

MÉR ÉS BECSÜL. Piaci és szakmai ismeretei alapján felméri és felbecsüli az eladásra szánt ingatlanunk aktuális forgalmi értékét és ez alapján javaslatot tesz a reális eladási árra.

ELLENŐRIZ ÉS TANÁCSOL. Ellenőrzi a földhivatalból a (nem hiteles) teljes tulajdoni lapot, ami alapján tanácsot ad az ingatlan eladásával kapcsolatos jogi kérdésekben.

FOTÓZ ÉS RAJZOL. Az ingatlanról jó minőségű! fotókat, alaprajzot és leírást készít, ami talán az egyik legfontosabb feltétele a minél gyorsabb és minél magasabb árú értékesítésnek, hiszen a lakáskeresők többsége először a képek alapján dönti el, hogy érdekes-e számára az ingatlanunk. A jó képek segíthetik a kiemeléseket is, hiszen a szép képekkel ellátott hirdetéseket szívesen használják fel akár cikkekhez, vagy ajánlókhoz.

HIRDET ÉS KIAJÁNL. Az ingatlanunkat minél több kiemelt felületen (köztük az Otthontérképen) hirdeti meg, ill. kiajánlja a már a rendszerében szereplő potenciális kereső ügyfeleknek mindaddig, amíg a sikeres adásvételi szerződés létre nem jön.

SEGÍT A HITELNÉL.  Az adásvétellel kapcsolatos hitelügyintézés lebonyolításában is segédkezik, felmutatva az összes szóba jöhető finanszírozási formát.

KOORDINÁLJA AZ ADÁSVÉTELIT. Segít az adásvételi szerződéskötés koordinálásában. (Akció keretében, vagy egyedi esetekben akár az ügyvédi költségeket is átvállalja.)

KEDVEZMÉNYEKET AD. Olykor további kedvezményeket és szolgáltatásokat biztosít, mint pl.

     - Energiatanúsítványt és/vagy önálló értékbecslését készít vagy készíttet nagy kedvezménnyel

     - Külön kiemeléssel hirdeti az ingatlanunkat egy meghatározott ideig

     - Az adott környékhez, évszakhoz, aktualitásokhoz alkalmazkodó további kedvezményeket, ajándékokat, plusz szolgáltatásokat adhat

fejlec.png

Természetesen nekünk magunknak kell eldönteni, hogy számunkra előnyös-e, ha ingatlanunk értékesítéséhez megbízunk egy profi ingatlanközvetítőt. Vagyis megfelelő ellentételezést kapunk-e a nem kevés pénzünkért. Ami biztos, hogy vagy kényelmi szempontok, vagy a lehetséges eladási ár maximalizálása érdekében, vagy egyéb oknál fogva sokan választanak ma is ingatlanost a lakásuk/házuk értékesítéshez. Időt spórolnak meg ezzel és sok felesleges, akár jogi kellemetlenséget megelőzhetnek ez által.

Gondold meg, hogy számodra lehet-e segítség egy profi ingatlanos!

Ha a válasz "Igen", akkor javasoljuk, hogy jelöld be az "Ingatlanközvetítő segítségét kérem" rubrikát az Otthontérképen a hirdetésed feltöltésekor, és partnerünk felveszi veled a kapcsolatot.

Bármit is válassz, sikeres értékesítést kívánunk itt az Otthontérképen!

És, ha nem csak eladnál, hanem vennél is, akkor is keresgélj nálunk!

 

"Bízd ingatlanod eladását a Pont Jó Ingatlan szakértőire! Itt olvashatsz bővebben a szolgáltatásukról"

Otthontérkép csapata

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr6313117726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

she_wolf 2017.11.01. 07:15:18

Bocs', de az Otthontérképen folyamatosan futok bele lejárt hirdetésekbe.
Olyanba, ami több hónapja már eladott ingatlant hirdet!
Több ingatlanközvetítő céggel sikerült az utóbbi időben kapcsolatba kerülnöm, és azt látom, hogy saját "családon" belül sincsenek tisztában azzal, hogy melyik ingatlan éppen kinél milyen státuszban van.
Egy ritka nagy katyvasz az egész, és tényleg vagy a vevőnek, vagy az eladónak kell észnél lennie, ha nem akar lukra futni.
Amikor azt mondom az ingatlanközvetítőnek, hogy max X millióig, akkor nekem ne küldjön ajánlást X+bárhány milliósra akkor sem, ha alku játszhat benne.
És ez rendszeresen megtörténik. Kezdetben bocsikákkal felhívtam, de most már erre sem vesztegetek időt. Ha ez nekik jó, akkor nekem is.

(Csak megjegyezném, hogy a korábbi ingatlanunkat egy 9 hónapos(!) szerződés után az ingatlanközvetítőt leépítve adtuk el jóval kedvezőbben, mint ahogy az ingatlanos tette volna!)
Belemehetnék a posztban írottak minden pontjába (cáfolandó azokat), noha az egyik legnagyobb közvetítővel álltunk kapcsolatban, de túl sok értelmét nem látom, és nem akarom ótvarolni őket.
Szóval maradjunk abban, hogy az ingatlanközvetítés manapság vagy-vagy alapon működik. Vagy egy valóban korrekt közvetítőt találsz (ha szerencsés vagy), vagy egy valahonnan kibukott bölcsészt, aki nem megy el árufeltöltőnek. Bocs'!
És ha ez a kommentem sem jelenik meg, akkor a továbbiakban....no komment:)

G. Wolf 2017.11.01. 10:21:21

Ez mind szép és jó, de nagyon kicsi az esélye az embernek hogy valóban jó hozzáértő ingatlanoshoz kerüljön.

Volt idő amikor cég szinten ingatlan vétel - felújítás - eladással foglalkoztam, és így óhatatlanul sok ingatlanossal kerültem kapcsolatba (legalább 25-30). Max 2 volt aki tényleg tudott plusz értéket hozzáadni (velük kapcsolatban is maradtam). A többség annyit csinált hogy az általam is ismert portálokra feltette szintén, csak saját nevével saját telefonszámával, és ha akadt érdeklődője hozta, ha nem nem... Eléggé hamar megtanultam, hogy nem éri meg, mert az emberek jelentős része van olyan okos hogy megtalálja a hirdetést saját maga is, és így pl 150-200e árelőnnyel lehet indulni.

Jah igen, jól hangzik 2-6% a jutalék, de szinte mindenhol van fix 150-200 minimum. Ezért a pénzért meg annyit csináljon, hogy felteszi a netre és felveszi a telefont... hát... kissé sovány szolgáltatásnak.

Ráadásul az emberek jelentős része nem nagy mennyiségben vesz/elad ingatlant, hanem életében 2x 3x max... Szóval kis esélye van normális ingatlanosba belefutni, és igazából cserélni is eléggé nehéz, persze nem is lehetetlen jó ingatanost kifogni.

kincsőrző 2017.11.01. 11:08:25

Sajnos nem sok ilyen jó ingatlanossal találkoztam, a több tucatból tisztelet a két kivételnek.
A legtöbben leginkább a hirdetés területén adnak csak hozzáadott értéket. Esetleg az ellenőrzésben a vevő számára...
Olykor az is előfordul, hogy a számomra, laikus számára is nyilvánvalóan bontandó épületre is azt mondja, hogy kis felújítással életem otthonát rendezhetem be... De ne a rossz példákra nézzünk, nézzük akárcsak az átlagot: az átlag ingatlanos fotóiról ne is beszéljünk...

Ahol a legtöbb hozzáadott érték lehet, az a professzionális kiajánlás, az ingatlanok és az igények meglehetősen pontos ismerete mellett. Aki ebben jó, az alighanem igényes a fotó és rajz területén is. Fordítva nem feltétlen, az ingatlanos egy külön szakma.

Amire (a pár évvel ezelőtti) tapasztalataim szerint bőségesen ráfér még megtisztulás a kóklerektől.

she_wolf 2017.11.01. 12:05:33

"... az ingatlanos egy külön szakma.

Amire (a pár évvel ezelőtti) tapasztalataim szerint bőségesen ráfér még megtisztulás a kóklerektől."

Teljes egyetértésem!

she_wolf 2017.11.01. 12:31:04

@G. Wolf:
Jaj, ugyan már! Amikor egy felső emeleten lévő lakás kapcsán rákérdezek a tetőszerkezetre, és nem tudnak semmit mondani?

Az alábbi már nem Neked szól:
Az eladás meg külön sztori: azt mondja a neves ingatlanközvetítő, hogy "takarjunk". De én nem akarok takarni, én reális árat akarok kapni. Alááraztam az átlagárnak (nem túlzottan, csak reális mértékben), elment a lakás. Közvetítő nélkül. és jobban, mint vele!
Bocs' de hadd kérdezzem meg, hogy akkor ki a hülye, ki a kókler? Mert aki megvette, nem az. Marha jó pecót fog kihozni belőle, az már most látszik. És én sem, mert jobban szálltam ki belőle, mint az ingatlanosok "segítségét" igénybe véve.
És ennyi idő alatt egy gyereket ki lehet hordani és megszülni. 9 hónap. Csak mert jó voltam, és azt mondtam, hogy hagyjunk időt neki. Ma már nem így tennék!
Kösz, ingatlanosok!
A baj ezzel az egésszel csak az, hogy most ingatlant keresek befektetési céllal, és folyamatosan valamelyik irodátokba botlom bele:(
Mert nélkületek... kurvanehéz. Ott vagytok mindenhol, persze, a kereslet-kínálat és az elkényelmesedés hozza ezt magával, de ha egy mód van rá, én szeretnélek benneteket kihagyni ebből az egészből.
Ja, és nem a zsét sajnálom. Mert azt megfizetném. Ha megérdemelnétek!
De egyelőre.....

alien 2017.11.01. 13:34:37

Hat ezt en mind meg tudtam tenni. Es lám nem kellett harom misit egy paprikajancsinak adni. Amint fent volt a hirdetést azzal, hogy nem akarok ingatlanost egyfolytában hívtak különféle hulyeseggel etetve hogy csak ez csak az aztan meg, hogy 3 % is.
Hat a hulyek sportja. 15 ezer volt az értékbecslés.

alien 2017.11.01. 13:37:31

@kincsőrző: en megkértem egy mérnököt aki a felújítást csinálja nézze meg a hazat nem az ingatlanos merte fel.
Nincs a gimiben statika, épületgépészet es kivitelezés tantárgy.

kincsőrző 2017.11.01. 13:52:31

@alien: stimmel.
Eddig úgy vásároltam csak lakóingatlant, hogy amikor minden más klappolt, akkor szóltam, hogy visszamennék építésszel.
Amúgy volt, hogy az építész érdemi dolgot talált (kb negyed óra módszeres megvizsgálás után), úgy hogy épp a legjobb ingatlanossal voltunk, akivel összehozott a sors. Ott volt az eladó is. Kifejezetten korrekt beszélgetés alakult ki, amiből teljesen kiderült számunkra, hogy mit lehet tervezni az ingatlannal és mit nem. Amit ki lehetett volna hozni, ahhoz mi nem találtuk magunkat elég tőkeerősnek, így elbúcsúztunk az eladótól.

Tsteinar 2017.11.01. 18:51:31

Az egyik legfeleslegesebb "szakma"

Amusing 2017.11.03. 06:35:14

mit csinál egy ingatlanos??
Hát hazudik !!!! eladónak is vevőnek még szerintem az anyjának is
Eladónak: neki van egy vevője, aki pont ilyet keres!!!
Vevőnek: yx utcéban van elől, persze Zs utcában van, leghátul
süti beállítások módosítása