Őszinte Ingatlanos

oszinteingatlanos 2015. október 10.

Csak óvatosan az extra kérésekkel!

Kedves Őszinte Ingatlanos!

Éppen lakáskeresés kellős közepén vagyok, mivel az előző lakásból a hó végéig el kell költöznöm. Albérletbe szeretnék költözni és találtam is egy kisebbet (40 négyzetméter) a XII. kerületben, de számomra elég fura az ajánlat. A tulajdonos azt kéri, hogy újítsam fel az ingatlant (kb 2 millió forint), cserébe pedig nem kell bérleti díjat fizetnem, csak a rezsit. Mennyire bevett módszer ez? És milyen buktatói lehetnek?

Köszönöm,
Lilla

 

Kedves Lilla! 

Ez nem egy általános gyakorlat.

A bukatója az lehet, hogy felújítja a lakást, de mielőtt lelakná a költségeit, fele hagy a bérlettel, vagy a bérlő gondolja meg magát és előbb mondja fel a bérleti szerződést, és elszámolási vita alakul ki Önök között.   Egy nagyon pontos, (javaslom közjegyző által ellenjegyzett) bérleti szerződés viszont mind két fél érdekeit kellő módon tudja képviselni.

Üdvözlettel, 

Őszinte Ingatlanos

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr627954704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZöldszemM 2015.11.26. 14:11:14

Volt egyszer egy érdeklődőm, leendő bérlő lett volna. Egy szimpatikus asszonyka. Tetszett neki a lakás. De mint mondta a férje/élettársa is megnézné. Semmi akadálya mondtam.
Háromnap múlva megjelenik a család. Asszonyka, férj és egy pici lány. Látom a férjen, hogy elkomorodik, szikrázik a szeme, majd megveri ott előttem az assszonyt. Nem ilyent képzelt.
Majd hozzám : ok. kivennénk, de pl. a konyhát lelambériázná, megcsinálna/átalakítana ezt és azt. No folytatva a párnap előtti igérvényemet mondtam kiadnám nekik.
Szerencsére pénzt nem hoztak , így maradtunk egy újabb 3 napos új időpontban. De mivel a férj ha nem elégíthet ki barkács szenvedélyét fruszrált marad mindig. Így másnap műszaki okok miatt lemondtam a lakást ---- nekik.
Aztán volt olyan bérlő jelőlt is aki festett volna - szinesre-- ,minden falfelület más lett volna.
Ő semlett bérlő.

Apropó , már nagyon elhasználodott a festés, kellene festetni.
Sajnos nem éri meg.

ZöldszemM 2015.11.26. 14:11:38

Nos ha még nem késtem el !
" A tulajdonos azt kéri, hogy újítsam fel az ingatlant (kb 2 millió forint), cserébe pedig nem kell bérleti díjat fizetnem, csak a rezsit. Mennyire bevett módszer ez?"

Kérdezi L...
Nem hogy felújítani, de még egy festést se szabad készteni. Mondom ezt mint régi bérbeadó. A bérlő, a leendő döntse el, hogy neki tetszik e úgy az a lakás ahogy megszemlélte.
Ha nem , keressen másikat.
A felújítás sok sok műveletből áll és a lényege az értéknövekedés.
Példának hoztam fel a festést, hiszen az is egy felújítási művelet, egy a sok közül. Természetesen festett nekem márbérlő, de ő már régi bérlő volt.
Új bérlő ne csináljon semmit sem a lakában. Mindig frusztrlt lesz, hogy ő mennyi mindentcsinált.
süti beállítások módosítása