Őszinte Ingatlanos

oszinteingatlanos 2015. november 02.

Hurrá költözünk Angliába! De mi lesz a lakásunkkal?

Kedves Őszinte Ingatlanos!

Úgy alakult, hogy munkát kaptam külföldön és legalább 3 évre el kell utaznom Angliába. Mit érdemes ilyenkor kezdeni a lakással? Adjam ki? És ha valami probléma van, ki intézi az ügyeket? Vagy adjam inkább el?

Köszönöm előre is a tanácsot!

Zsóka

 

Kedves Zsóka! 

A lakás árak az elkövetkező időben növekedni fognak, így az eladást nem javaslom. A kiadás jó megoldás lehet, de a hosszútávú opciót ajánlanám inkább. 

Abban az esetben, ha van olyan megbízható ismerőse, barátja vagy esetleg családtagja, akire rá lehet egy ilyen ügyletet bízni, akkor inkább ki kell adni a lakást.  Ha nem talál, megfelelő ismerőst, barátot vagy rokont, akkor olyan céget kell keresni, aki megfelelő díjazás ellenében foglalkozik ingatlanok bérbeadásával. Ezek a cégek a hirdetéstől az bérleti szerződésen át, a havi elszámolással együtt, teljes körűen foglalkoznak a kiadással.  Érdemes azonban az ilyen cégektől is referenciát kérni, esetleg a kezelt ingatlanok tulajdonosaival találkozni, informálódni, hogy mennyire elégedettek a közvetítő cég szolgáltatásaival. 

Nyilván nem szeretném az ördögöt a falra festeni, az ember az otthonát nem adja úgy oda senkinek. A távolság miatt javaslom. hogy vagy a céges vagy a magán megoldást választja, megbízható személyt keressen, ugyanis bármennyi is a befolyó összeg a kiadásból, egy végig idegeskedett időszak nem ér meg ennyit. Szerződést a béka kedvéért mindig érdemes írni, minden esetben!

Esetleg a piaci ár alatt kicsivel adja ki valakinek az ismeretségi köréből közvetlenül és akkor a benne élőnek is nagyobb a kötődése a lakáshoz.

Üdvözlettel, 

Őszinte Ingatlanos

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr798043856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem ... 2015.11.05. 13:06:21

Nesze semmi fogd meg jól .... valakinek mondott valami újat ez a cikk? :)

szamok embere 2015.11.05. 13:06:29

"Esetleg a piaci ár alatt kicsivel adja ki valakinek az ismeretségi köréből közvetlenül és akkor a benne élőnek is nagyobb a kötődése a lakáshoz."
Legbiztosabb út a barátok elvesztéséhez és a lerohasztott lsakáshoz.

Macskond 2015.11.05. 13:06:35

Az utolsó ötlet ér a legtöbbet. Én tudom.
süti beállítások módosítása