Őszinte Ingatlanos

oszinteingatlanos 2016. március 10.

CSOK - Mekkora önerő szükséges a hitelfelvételhez?

Több megkeresés érkezett az elmúlt időszakban a CSOK támogatás mellett nyújtandó kedvezményes hitelkonstrukcióval kapcsolatban. Nézzünk meg egy érdekes kérdést ezzel kapcsolatban. A kérdés megválaszolásában az FHB Bank szakértői csapata nyújtott segítséget!

Tisztelt Őszinte Ingatlanos!

Az iránt érdeklődöm, hogy ha a 10 millió forint CSOK mellé még felvennénk hitelt, akkor valóban kell-e rendelkeznem önerővel? Három gyermeket nevelünk a férjemmel, ebből az egyik az előző házasságomból született.

Köszönettel,
Rita

 

Kedves Rita!

Az FHB Bank jelenleg FÉ 80%-ig finanszíroz. Az önerő pontos összege a megvásárolt vagy épített ingatlan bekerülési költségétől, illetve az igényelt és elfogadott támogatások összegétől függ.

A 10 milliós CSOK új építésű lakás építéséhez vagy vásárlásához igényelhető, akkor, ha az igénylő 3 gyermeket nevel, vagy fiatal házaspár esetén vállalja, hogy 10 éven belül nevelni fog, és az egyéb jogszabályi feltételeknek megfelel. Házastársak esetén a 3 gyermek meghatározása esetén a házastársakkal közös háztartásban élő, velük együtt költöző közös, valamint a házastársak nem közös gyermekeit együttesen kell érteni.

Üdvözlettel,
Őszinte Ingatlanos

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr788456432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rotartsinimda 2016.03.16. 10:29:44

Nem ez volt a kérdés. Lefordítom: Ha megfelelünk annak, hogy kapunk 10M vissza nem térítendőt az államtól, akkor a további max 10M hitelfevételhez a megkapott 10M önerőnek számít, vagy sem?

Szelid sunmalac 2016.03.16. 10:29:49

Bazz.. most akkoor kell-e onero es ha igen mennyi? A kedves ingatlanos megis mire valaszolt?
süti beállítások módosítása