Őszinte Ingatlanos

Őszinte Ingatlanos 2016. június 06.

CSOK-ot ikerházra, bővítésre!

Kedves Őszinte Ingatlanos!

Két gyermekünk van, 40 felettiek vagyunk. A május 14-én került tulajdonunkba egy ikerház fél. (külön helyrajzi számmal) 70 nm jelenleg az alsó szint. A felsőt szeretnénk beépíteni vagy mellé építeni még egy szobát. Szeretnék tanácsot kérni, hogy ha nem szeretnénk 3. gyermeket számunkra mi a legkedvezőbb megoldás? Van a tulajdonunkban 2 másik ingatlan, ahol 50-50 %-os tulajdonunk van a férjemmel. Ez nem kizáró ok? Köszönöm gyors válaszát, nem tudom, hogy ránk milyen határidő vonatkozik...

 

Tisztelt Érdeklődő!

Ikerház bővítése csak abban az esetben finanszírozható támogatással, ha külön helyrajzi számon van valóban, tehát nem osztatlan közös tulajdon.

Bővítés esetében lehet tetőtér-beépítés, vagy oldalirányú bővítés, attól függően, hogy az Építésügyi Hatóság mit engedélyez az adott telekre.

Érdeklődjön mindenképpen az az Építésügyi Hatóságnál, hogy melyik verzió lesz lehetséges az Önök esetében.

Az ingatlantulajdon jelen esetben nem kizáró tényező, amennyiben igénylőnként és ingatlanonként maximum 50%-os tulajdoni hányaddal rendelkeznek.

 

Üdvözlettel:

Őszinte Ingatlanos

 

CSOK kereső és kalkulátor (x)

  A címlapkép forrása: www.pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr88783260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása