Őszinte Ingatlanos

Őszinte Ingatlanos 2016. július 12.

Balatonon 8 M alatt lehet még találni ingatlant?

Tisztelt Őszinte Ingatlanos!

Felmerült bennem egy ötlet, venni kellene egy lepukkant épületet valahol a Balatonnál, 5 misi és kéne valamennyi hitel, 2-3 misi. Adott esetben ki is adnánk, nem laknánk egész évben.  Ez lehetséges, ad-e bármelyik bank ezen a területen? Vannak még ilyen ingatlanok? Ha nincsen a nevemen és párom nevén ingatlan, akkor esetleg CSOK-ot igénybe elehet rá venni?

Köszi

Tibi

Kedves Tibi!

Ebben az árkategóriában erős kompromisszumokat kell kötni a lokáció, méretet illetően. Vagy nagyobb városban kisebb alapterületű, felújítandó vagy kisebb településen nagyobb ház, lakás is kijöhet belőle.  A nagyobb városokban volt üdülőkben, jellemzően 30 nm alatti 1 szobás kis nyaralókat még lehet találni, ezeket jó eséllyel ki lehet adni.  Ha nyugalmasabb kisebb falvakban nézelődünk, akkor házakat is érdemes nézni. Mondjuk ezek jellemzően felújítandó kategóriát képviselnek.  Néhány példát itt (x) lehet megtekinteni. Az ingatlanok itt is drágulnak és fogynak, nem sokat lehet belőle találni, tehát érdemes még most vásárolni.

A hitel mivel belterületi lakó ingatlanokról beszélünk vállalható a bankok részéről. 2-3 "misi" hitel, bevételtől, fizetéstől függően reális, és a törlesztő részlet is fizethető. Erről itt (x) lehet tájékozódni. CSOK-ot személy szerint nem ajánlok hozzá, mert használt ingatlanra kevesebbet lehet felvenni, nem érdemes elpazarolni rá. Az is egy kérdés, hogy évente 3-4 hét nyaralásért érdemes e vásárolni, helyi ingatlan adót, közös költséget, kiadás esetén idegenforgalmi adót fizetni, stb. 

Üdv

Őszinte Ingatlanos

Eladó ingatlanok Siófok (x)

A címlapkép forrása: www.pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr898882194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FlybyWire 2016.07.12. 14:24:40

Soha nem fogom megérteni, mi a jó a saját nyaralóban.
- Vagy minden évben odamész hetekre, vagy semmi értelme hogy pénzt öltél bele.
- Az év nagy részében magában áll, kihasználatlan, a beleölt pénzednek semmi értelme
- Betörnek, leamortizálják, ha nem fűtöd ki télen bevizesedik,
- A kertet gondozni egy kínszenvedés
- Adózni kell rá, átalányokat kell fizetni, vagy előfizetsz vagy mobilneten szívsz
- Hacsak nincs saját vízpartja egy csomót kell kutyagolni vízhez/kocsmához/vendéglőhöz

8 millióból 30 éven át elmegyek évi 1-2 hétre nyaralni, és mindig máshová.
Akkor ki a hülye? :D

jahaha 2016.07.12. 14:58:25

nekunk eppenseggel van a Balatonon, es hasznaljuk a szulokkek (nyugdijasok) felvaltva, majustol-oktoberig (sot neha telen is lemegyunk, ha nagy a ho). De ha nem is osztod meg massal, akkor is mar csak azert megeri, hogy pentek este be az autoba, 1-1.5 oraval kesobb ott vagy a vizparton, hetvegen meg nezed ahogy no a fu, kirandulsz, doglesz, olvasol stb. A nagy meleg sokkal jobban elviselheto viz mellett. Klasszikus utazos nyaralasunk ritkan van, kutya, gyerek, stb. miatt, esetleg hosszu hetvegek eu-s varosokban. Nekem nem is hianyzik.
Igen, fizetunk egy kerteszt es egy bejaronot aki rendben tartja a portat, van bekotott riaszto, meg leeresztheto racs (ami kirakatokban is szokott lenni), mobilnet - teljesen jo 2mbit.
szoval, egy nyaralot nem csak 10 napon keresztul hasznalsz egy evben, akar ki is adhatod, barataidat meghivhatod, sok-sok egyeb opcio.

hdnctrl 2016.07.12. 15:22:24

8 milliós "nyaralót" max csöveseknek adsz ki.

telkoe 2016.07.12. 15:30:11

- Vagy minden évben odamész hetekre, vagy semmi értelme hogy pénzt öltél bele.
Nyaron kicsapod a csaladot - gyerekeket - nagyszuloket a szunidore, 2 honapon folyamatosan hasznalni + a hetvegek ha van kedved. Van aki lent hagyja a csaladot es hetfo-csut jon csak Bpre dolgozni

- Az év nagy részében magában áll, kihasználatlan, a beleölt pénzednek semmi értelme
Igaz.

- Betörnek, leamortizálják, ha nem fűtöd ki télen bevizesedik,
Igaz

- A kertet gondozni egy kínszenvedés
Kerttol fugg hogy mi van benne, ha jol beallt akkor egy szezonban elvan egy tavaszi es egy oszi rendbetellel + funyiras idonkent vagy lehet kerteszt is fogadni.

- Adózni kell rá, átalányokat kell fizetni, vagy előfizetsz vagy mobilneten szívsz
Adozas es koltsegek minden tulajdonnal van, ha nyaralok akkor meg nem netezni akarok.

- Hacsak nincs saját vízpartja egy csomót kell kutyagolni vízhez/kocsmához/vendéglőhöz
Attól fugg h hol veszed, bar nem vennek olyat ami koyel van barmilyen kocsmahoz v hasonlohoz

8 millióból 30 éven át elmegyek évi 1-2 hétre nyaralni, és mindig máshová.
Akkor ki a hülye? :D
Egy jobb nyaralo mar inkabb 20+, de ezeknek a hulyeknek az sem gond hogy elmenjen 1-2 hetre mashova is nyaralni.

encir 2016.07.12. 15:59:01

Az üdülési jog, az az igazi hülyeség.

Merlot 2016.07.12. 16:32:33

@scuynat: Nagy hülyeséget írtál, látszik, hogy semmi gyakorlatod ebben.

Golyós 2016.07.12. 16:56:24

@FlybyWire: 2 hónapig kiadod ismerősőknek és a saját nyaralásod ingyen van.Áramot, vizet elzárod ha nem vagy ott.Nem nagy költség, simán járható.

teofilka 2016.07.12. 18:30:16

@jahaha: azt a masfél órás utazást megnézném egy péntek délutáni időszakban M7-esen...

jahaha 2016.07.12. 19:44:46

@teofilka: ezert irtam estet, es vissza is este. igazabol 1 ora alatt megfutjuk az utat, ha nincs semmi (Bp-Aliga).
@scuynat: szezonban mindent ki lehet adni, es beszarsz milyen dragan (es 3-4 fonek meg ugyis sokkal olcsobb).

sanyikám 2016.07.12. 19:52:22

@teofilka: Nem kötelező az M7-esen menni. Vannak sokkal szebb és kevésbé zsúfolt utak is a Balaton felé.

veresspal 2016.07.12. 22:03:01

Tíz éve van balatoni nyaralónk. Nekünk megéri, mert az egész nyarat ott töltjük kisebb megszakításokkal. Amint az utolsó tanítási napon kicsöngetnek, jövünk a gyerekekkel, és augusztus végéig itt vagyunk. Ha máshová megyünk nyaralni, innét megyünk. A költségek minimálisak, de azért nagyon komoly pénzt kell befektetni, hogy ne sufnifeeling legyen, főleg normális helyen. Nekünk 25 millióba fájt 10 éve, 8 millióért csak nagyon vacak dolgot lehet már kapni. De van elég sok szoba, így a társaság is megoldott. Most, hogy a gyerekek nőnek, elég jól el tudnak vonulni, és hozzájuk is jöhetnek. Ősszel és tavasszal sok hétvégét itt töltünk, télen is lejövünk, ha olyan az idő (sajnos jó pár éve nem olyan, nem fagy be a Balaton rendesen, vagy csak egy hétvégére). Tavasz, ősz remek kirándulásokhoz, biciklizni és borozni.

Annak, aki évi 3-4 hetet nyaral, annak nem éri meg, még akkor sem, ha nehéz ennyi időre kulturált nyaralót bérelni (a legtöbb helyen nincs mosógép). Nyilván lehet szállodába menni, de mi azt nem szeretjük. Annak éri meg, aki az egész nyarat ott tudja tölteni, és szívesen megy le máskor is. Nyilván leginkább csak olyanok, akik rugalmasan vagy távmunkában dolgoznak, mint mi, és van elég pénzük. És fontos az is, hogy ne érezze nyűgnek a kerti munkákat és a második otthonnal járó egyéb házkörüli teendőket.
süti beállítások módosítása