Őszinte Ingatlanos

TothGeza78 2019. december 01.

Károkozás-e az aloe vera földet érése?

A sejtelmes cím lényege: felelősek vagyunk-e a lakásból kidobott, kiejtett tárgyakért!?

Tovább
TothGeza78 2019. november 24.

Derült égből károkozás: avagy, amikor a szép autónkból a ház előtt roncs lesz...

Amikor leparkolunk egy ismerősünk otthona előtt, bizonyára arra számítunk, hogy járművünket jó eséllyel egy darabban látjuk viszont távozáskor. Az ilyen feltételezések néha azonban meghiúsulnak, és nem feltétlenül rongálással járó bűncselekmények miatt.

Tovább
TothGeza78 2019. november 18.

Társasházi élet: 2021-től sokkal nehezebb lesz a közös képviselők dolga

Eredetileg jövőre tervezték elfogadni, de várhatóan csak 2021-től lép életbe az új társasházo törvény közös képviselőkre vonatkozó rendelkezése. E szerint fokozódnak a közös képviselővel szembeni elvárások, új szabályok lesznek, melyekkel nem árt tisztába kerülni! 

Tovább
TothGeza78 2019. október 19.

Távfűtés vs. napkollektor: 2021-től szigor lesz fűtési-szigetelési téren

Tudta, hogy már több mint egy éve annak, hogy Budapesten elindult az úgynevezett hőgyűrű kiépítése, amely - a tervek szerint - össze fogja kötni a budai és pesti távhő vezetékeket? A levegőszennyezettséget visszaszorító fejlesztés 40-45 ezer belvárosi lakást érint Pesten. Emellett nyakunkon van a 2021-ben érvénybe lépő, uniós szintű épületenergetikai szabályozás. Ez vadonatúj ntézkedéseket is megkövetel az újlakás építkezéseknél, például azt, hogy a felhasznált energia legalább negyede(!) megújuló forrásból származzon. Ez komoly kihívás elé állíthatja majd a beruházókat. Drágulhat emiatt is az új lakás, akár 20-30 százalékkal is!

Tovább
TothGeza78 2019. augusztus 15.

Falusi csok: lehet, hogy mégis rajta vagy a listán!?

Ebben a cikksorozatban a babaváró támogatás, csok (csok támogatás, csok hitel, falusi csok) és a jelzáloghitelből való elengedés részleteit jártuk és járjuk körbe. Most a Falusi csok kerül terítékre, amely egyes kisvárosokban is igénylehető, és érdemes a legfrissebb listát ellenőrizni!

Tovább
TothGeza78 2019. augusztus 12.

Gyermeked született, vagy születik: így működik a hitel-elengedés!


Ebben a cikkben nem a babaváró támogatás, hanem a korábbi kedvezmány: más jelzáloghitel és a gyerek születése esetén történő tartozás-elengedés részleteit járjuk körbe. De megnézzük, mi a helyzet a babaváró kapcsán ígért hitel elengedés és a régi kedvezmény együttes érvényesítése esetén!

Tovább