Őszinte Ingatlanos

Őszinte Ingatlanos 2016. szeptember 13.

Lakást az agglomerációban

Kedves Őszinte,

Budapest környékén nézelődünk, elsősorban inkább az Észak budai agglomerációban, előnyben Budakeszi és környéke.  Van jó pár hirdetés, ami felkeltette az érdeklődést, de igazából új lakást szeretnénk. Viszonylag kevesebbet találtunk, van ennek valami oka, vagy csak egyszerűen nem építenek? Érdemes várni?

Bandi

Kedves Bandi!

Nos az agglomerációban, ezen belül az észak budai környezetben, vannak felkapottabb és kevésbé felkapott helyek, lokációk. Ez attól is függ, hogy adott település mennyire befogadó, illetve van e még hely, amit az elmúlt évtizedekben nem építettek be, vagy nem használtak ki.  Jellemzően a főváros környékét túlépítették db számban és a környezethez sem illő módon. Nem volt ritka, hogy 700 nm körüli telkekre, akár 4 -6 lakásos épületeket húztak fel, gyakorlatilag családi házas övezetbe...

100_9834_jo.jpg

Említhetném, Dunakeszit, Budakalászt, Szigetszentmiklóst vagy Kerepest, Szilasligetet, de ma már Budaörs sem az a kedves kis nyugalmas település, mint volt.  Ezek a települések nem voltak felkészülve, hogy tömegesen jelennek meg a „városi élethez szokott kivándorlók”, minden naposak lesznek a dugók, nincsen elég intézmény, stb. Mint ahogy arra sem, hogy bizony a kiköltözők egy jelentős többsége,  a gyermekek felsőfokú oktatásba (inkább már a középfokú iskola kezdéskor) kerülésekor, visszavándorol a városba. Tömegesen jelentek meg az eladó ingatlanok, leverve a helyiek által megszokott ingatlan forgalom árait. Persze mindig voltak, akik szívesen költöztek ki, ki ezért ki azért, és kialakult egyfajta körforgás.  Már a rendszerváltás előtt meglehetett figyelni pl.: Érden, vagy Budaörsön. Persze ezzel együtt a megépült ingatlanok, megmaradtak, és a válság évei alatt, bizony nehéz volt a megmaradt új ingatlanokat vagy éppen bedőlt ingatlanokat értékesíteni.

Persze egy egy kisebb lakásszámú ház, vagy iker, sorház jellegű épület együttes előfordulhat, de inkább azokon a részeken ahol bontandó épület áll.

Budakeszinél maradva, nem sok ilyen ingatlan található, jellemzőbb a családi ház építése. Nem is nagyon várható hogy nagyobb db számban, vagy nagyobb lakó park építésbe kezdenek a környéken.  

Pátyon pl. az Újtelepen még mindig százával állnak az üres telkek. 

Budaörs gyakorlatilag megtelt… Ha nekem kellene választani, inkább egy felújítandó, vagy átalakítható lakásban gondolkodnék, és bele alkudnám az árba a várható költségeket. Lehet ilyet találni például ezt.

Összegezve, a lokációban szereplő településeken nem várható számosabb vagy nagyobb lakó ingatlan fejlesztés, inkább a kis létszámú, vagy egyedi beruházások jellemzőek, mint az iker- vagy családi házak, érdemesebb tehát a jelenlegi kínálatból választani, ha ezeken a helyeken szeretnénk lakni.

Érdemes a most hétvégén rendezésre kerülő Lakás 2016 kiállításra is kinézni, mindig vannak agglomerációban is építők, kiállítók.

Üdv

Őszinte Ingatlanos

Eladó ingatlanok Budakeszin (x)

Kép saját forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr7911701343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Plumper_ 2016.09.14. 10:27:24

agglóba soha, de soha!

bElannaTorres 2016.09.14. 11:16:24

budapestre meg ezzel egy időben felköltözött egy tömeg, aki nem ismeri a tömegközlekedést. Akkoriban kezdődött a nagy tolakodás a ki és beszállásnál. Agglóba se csak budapesti költözik ki, rengeteg vidéki megy oda mivel pesten kap munkát és megfizethető lakást keres.
Véleményem szerint a város melletti településről kerülnek ki a bunkó autósok. Pestiek megszokták hogy 40 perc kb. mire eljutnak valahová, de ha valaki még efelett utazik még egy órát is az már türelmetlen.

Plumper_ 2016.09.14. 11:59:36

@csentecsa: az is borzalmas, egyszerűen bedugaszolnám a kutyák seggét, a tulajdonosaik torkán meg tölcsérrel nyomnám le a sz@rt, de az agglós életben elképzelhetetlen számomra, hogy:
- naponta 1,5 óra oda, 1,5 óra vissza utzgassak (benzin, baleseti kockázat, IDŐ)
- agglóban se kultúra, se szórakozás, csak kis bolt meg Auchan, ahová annyian járnak mindig, hogy azt a 2. ukrán front emberanyaga is megirigyelné
- ne ecseteljem, hogy a gyerekeimmel mekkora kib@szás, ha ők iskola után nem tudnak sehová menni, csak haza, és viszont, senki nem jönki hozzájuk a p-ba.
- minden kertben 2-3 kutya: állandó ugatás, vinnyogás
- nekem egy zsebkendőnyi fű meg bokor nem ér meg ennyit
- NEM olcsóbb, csak annak tűnik! ami jó aggló, az már qrvadrága, mert nem hülyék az emberek, felárazzák azt, ami jó. Viszont is igaz: ami olcsó telek/ház, az sz@r.

Plumper_ 2016.09.14. 12:08:10

@bElannaTorres: a körültekintő és másokra is gondoló agglós vhol a város szélén leteszi az autóját, amelyik meg nem, az ide-oda mindenhová autókázik. ebből is születnek a dugók. nekem eszembe nem jutna napközben autózni.

Plumper_ 2016.09.14. 13:05:31

@csentecsa: 50 perc a Nyugati, de onnan még X perc a munkahelyed, gondolom.
Autóval... és ha dugó / lezárás van? Ha nem akarsz száguldozni, vagy kifogod a tötymörgőket?
Oké, az is autózik, akik a városban lakik, de nem 15 km-t kell megtenni, hanem sokkal kevesebbet, és ideális forgalmi helyzetben az sokkal kevesebb idő.
Kutyások mindenhol vannak, de a városban legalább a saját lakásaikban ordíttatják a dögöket, nem a kertbe rakják ki, és főleg nem napközben, amikor nincsenek otthon.

Geneman 2016.09.14. 22:21:33

Szia budaörsi vagyok!
budaörsön azért elég jók az oktatási intézmények, országosan kiemelkedik az illyés és egy-két általánosunk is. A tömegközlekedésért a város rengeteget fizet, ezért nagyon sok busz is jár. Valamint szoktak lenni kulturális programok is sokszor, ezért kérlek, ne vedd egy kalap alá a többivel.
süti beállítások módosítása