Őszinte Ingatlanos

dibig 2016. július 17.

Tűrnünk kell, hogy kuplerájt üzemeltetnek a bérházunkban?

prosti.jpg

Kedves Őszinte Ingatlanos!

 

Egy pesti bérházban lakom. Rendezett társasház, jobb környéken, az egyik legrégebbi lakó vagyok, szeretek itt élni. Jobban mondva: sajnos, csak szerettem! Nyugdíjas vagyok, öt éves unokám sokat van nálam. Lévén udvari a lakásom, sajnos nincs erkélyem, levegőzni a gangra viszem. Segít meglocsolni a virágokat, de ha például tévésorozatot nézek, akkor egyedül is játszadozik a gangon. Nem szabad neki hangoskodni, így nem zavarja a többi lakót, a korlát pedig biztonságos.


A szomszéd lakást múlt év végén eladták, majd felújították. Vártuk az új család beköltözését, hát nem erre számítottunk! Eleinte azt gondoltuk, hogy főiskolás lányok bérlik, mert fiatal hölgyek érkeztek. Koránt sem! Ott bizony azt az „ősi mesterséget” űzik!!!

 
Férfiak adják egymásnak a kilincset reggeltől estig! Ugyan a többségük nem hangoskodik, inkább észrevétlenül lopakodnak a gangon és a lépcsőházban, de sajnos a kisunokámmal együtt fültanúja voltam, hogy az egyik „úr” miután kijött, a mobiltelefonján még a gangon felhívott valakit és jó hangosan elújságolta:

„Akkorát sz...pattam, hogy majdnem leszakadt a f...szom!”

 
Kötelesek vagyunk ezt tűrni? Ez egy jó lakóközösségű, tisztességes ház volt!!! Az emeletünkön egy gyeses anyuka kislánya is szokott játszadozni a gangon, hogyan védhetjük meg az ifjúságot? Egyáltalán a törvények engedélyezik az ilyen fertőt??!!

 
Előre is köszönettel várom válaszát:

 
Egy kétségbeesett nagymama

 

Kedves kétségbeesett nagymama,

 

Magyarországon maga a prostitúció önmagában nem bűncselekmény. Ellenben, ha valaki e célból másnak a rendelkezésére bocsátja a lakását, akkor azt már a jog bünteti (úgynevezett prostitúció elősegítése), illetve aki mást ilyesmire kényszerít (kerítés), vagy kitartatja magát prostituálttal, már bűncselekményt követ el.

 

Persze az ördög a részletekben rejlik. Ha az ott „dolgozó” lányok közvetlenül bérlik a lakást a tulajdonostól (arról, hogy ott mit csinálnak, a tulajnak nyilván nem kell tudnia, ha meg rákérdeznek, akkor pláne „nem tud semmit”), akkor ezen az egyébként is magas látenciával járó ténykedésen nehéz fogást találnia a hatóságoknak.

 

Felléphetnek azonban a társasházi törvény alapján, ha a ház szervezeti-működési szabályzata (ugye a közismert rövidítésével az SZMSZ-e) tiltja a szexuális vagy erotikus szolgáltatásra irányuló tevékenységet, illetve ha ilyen kitétel az SZMSZ-ben nincs, akkor a társasházi közgyűlés erről határozhat.

 

Nyilván ezt nem lesz könnyű végrehajtatni, hiszen borítékolható, hogy letagadják: bármi ilyesmi folyna abban a lakásban.

 

Persze, ha kellően elszánt a lakóközösség, akkor az SZMSZ „antiprostitúciós”, vonatkozó passzusát az épületben úton-útfélen ki lehet függeszteni, a lányokhoz igyekvő kuncsaftoknak erre fel lehet hívni a figyelmét és valószínűleg előbb-utóbb kihúny a vörös lámpa a szomszéd lakásban.

 

További lehetőség, hogy azzal is borsot törhet a bordélyt üzemeltető szomszéd orra alá, ha felhívja erre az adóhivatal figyelmét. A prostitúció ugyanis önmagában Magyarországon nem tilos, ám mint minden bevétellel járó tevékenység, főszabályként ez is adóköteles. És ugye cseppet sem valószínű, hogy minden egyes aktust annak rendje és módja szerint kiszámláznak a szomszéd hölgyek.

 

Arról nincs információm, hogy bármennyire is lenne erre szívesen kapható adóellenőr, a NAV vajon végez-e ilyen jellegű próbavásárlásokat. Ha az erkölcsi gátaktól el is tekintünk, technikailag is megnehezíti az ellenőrzést, hogy alapesetben az adóellenőrök párban járnak, így egyikük egyben hatósági tanú. Egy prostituált alapszolgáltatásának az igénybevétele pedig nem ilyen élethelyzet.

 

Mindenesetre, ha nagyon beleáll a témába, egy próbát akár megérhet. (Bár bevallom őszintén, személy szerint egyáltalán nem pártolom a haragosunkra küldését az adóhatóságnak, de hát embere válogatja.)

 

Bármit is lép, kedves nagymama, javaslom azt is fontolja meg: akik ilyen jellegű tevékenységbe vágnak bele, nem feltétlenül az üzleti etika bajnokai. Ha valaki e célból vette meg és újította fel a szomszéd lakást, akkor nem kizárt, hogy tisztességtelen eszközökkel is megkísérli a befektetését megvédeni.

 

Szomorú, hogy ezt kell írjam, de sajnos nem hallgatható el ez a nagyon is valós kockázati tényező.

 

 

Üdvözlettel:

 

Őszinte ingatlanos

 

Kép forrása: News.Com.au

 

 

Ismerd meg az ingatlan környékét is! (X)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr548887070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dreamhotep 2016.07.17. 20:09:11

van olyan lány aki vállal duplát, ott mehet az apekellenőrzés...ez a probléma is elhárult, nagyon szívesen. az úttörő segít ahol tud.

fülzsír 2016.07.17. 20:19:26

A fél Marina Partot be lehetne záratni. Itt nincs olyan épülettömb, ahol ne üzemelne 3-4 lakás, tele főiskolás kislányokkal, akiknek azt hiszik a szüleik meg a barátaik, hogy a spórolt pénzből van a 800ezres műcici, meg a 200 ezres telefon. Engem csak azért zavar, mert a liftet és a lépcsőházvilágítást egész nap használják a kuncsaftok! Minimum dupla közösköltséget kéne kiróni rájuk! Továbbá minek van portaszolgálat, ha az épület átjáróház? Arról nem beszélve, hogy a fürdőszobák tocsognak a víztől, és a közlekedőfolyosó falai át vannak ázva ezeknél a kupiknál! Legalább mindenki tudja, mi folyik bent. Plusz egyes ribik azzal teszik hangulatossá a "szopást", hogy masszázsolajjal és illatgyertyával pakolják teli a lakást. Kellemes szag van, amikor nyitogatják az ajtót, csak egyszer legyen tűz a házban.

fülzsír 2016.07.17. 20:26:35

@dreamhotep: Ez tényleg így van, de szerintem nagyon minimal stílusban írtad le: tehát a lényeg, hogy a NAV csak akkor tud bizonyítani bármit is, ha legalább két munkatársa jelen van. Ezért elég nehéz bejutni olyan lányokhoz akik figyelnek rá, hogy egyszerre csak egy vendég lehet a lakásban. A vendégeket kell elriasztani, akik mindig óra-egészkor jönnek, mobillal a fülükön, mert ott kapják meg a kapukódot... és pont 60 perc múlva távoznak. Egy napot rászánnék, és 100 férfit tudnék lebuktatni bármelyik kapualjban.. aztán menne föl valami facebook oldalra (létre fogok hozni egy ilyen csoportot), hogy íme itt járt az úr... persze nem tudom miért jött... de érdekes, hogy pont 60-90 perc múlva távozott. Még az is elehet, hogy jobban keresnék mint a lányok :-)

steery 2016.07.17. 20:37:03

Tiltakozás és fenyegetőzés, pereskedés helyett talán több értelme lenne diszkréten beszélni a lakásban szolgáltatot teljesítő hölgyekkel és felhívni rá a figyelmüket, hogy legyenek diszkrétebbek. És az ügyfeleik figyelmét is rendszeresen hívják föl erre, mert a szomszédok érzékenyek a hangoskodásra és a trágárságokra. Legvégső esetben ki lehet tenni egy figyelmeztető táblát is a kapura ez ügyben.
Amúgy meg a gyerekek nem a felnőttektől tanulják el a káromkodást és a csúnya beszédet, hanem egymástól az óvodában és főként az iskolában. Én itt ott tanultam el a legbrutálisabb dumákat a nagy pofájú osztálytársaimtól. :-D

Netuddki. 2016.07.17. 20:47:19

Kiírni, hogy kamerával megfigyelt terület. Meg persze ki is tenni pár kamerát a bejárathoz, lépcsőházba.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2016.07.17. 20:50:59

@fülzsír: Meg persze az is lehet, hogy milliókat fizetnél a személyiségi jogok megsértése miatt és szerintem hálát adnál az égnek, ha ennyivel megúsznád. Mert sanszos, hogy még az első bírósági tárgyalásod előtt a Dunában végeznéd--de csináld bátran!

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.07.17. 21:20:12

@steery: Ők nem tehetnek arról, hogy egy-két tapló vendég nem tud viselkedni. Sztem az ilyen vendéget ők is utálják. Az átlag normális vendég kifejezetten kerüli a feltűnést és igyekszik gyorsan bejutni, majd lelépni..

dreamhotep 2016.07.17. 21:29:07

@fülzsír: ezt nem javaslom, a madámok hamar megtalálnának és a fogaidat keresnéd nem a nagylóvét. másrészt ha felpakolgatsz embereket a fácséra, még beleszaladhatsz valaki olyanba akinek van egy jó ügyvédje, oszt hellóka

a nemzet fogatlan provokátora 2016.07.17. 21:38:34

Ne bántsátok a kurvákat! Ők azért vannak, hogy a hozzám hasonló szerencsétleneknek legyen még egy-két boldog órája az életében. Ez is egy munka, és tisztelni kell azt, aki rendesen csinálja.

Szzzz 2016.07.17. 22:04:47

Esetleg első körben lehet beszélni a csajokkal, hogy kicsit diszkrétebben léccike, és esetleg beszéljenek azzal az egy-két ganggon lelkendező szopatós sutyerák kuncsafjukkal... De amúgy nem nagyon lehet mit csinálni, különben meg nem is kell, ezek a lányok jellemzően nem fogatlan c kategóriás kurvák, strici nélkül dolgoznak, kedvesek, értelmesek, megértőek.
Különben meg szegény unoka úgyis fog elég cifrát hallani az oviban, meg aztán nem kell hozzá bordély a szomszédba, ha bebaszva megyek haza, én is fejhangon elújságolom a gangon a telefonban, hogy kit hogy szopattam, ha beszól a szomszéd, még oda is hugyozok az ajtajába, de még mialatt magyaráz nekem. Pedig én értelmiségi vagyok, majdnem kijártam a nyolc általánost is.

alien 2016.07.17. 22:10:29

Akkorát szopattam, hogy majd leszakadt hat ilyen nincs

kuki123 2016.07.17. 22:32:54

mondjuk vicces hogy akinek van egy csöpp esze és nem az utcán kurvul valami strici nyomására

Az kurva jól él.

Míg más értékes diplomával is szopja a faszt...a luxus kurvák élik világukat...fasza kis lakásuk van. stb.

Dr.Démonmac1 2016.07.18. 01:28:24

De prűdnek tetszik lenni..
Ha nem hangoskodik, akkor most őszintén: mi köze hozzá?

zenitoo 2016.07.18. 03:49:57

"Rendezett ház,jobb környéken"...már épp elismerően bólogattam,de jött a gang...és a gangon levegőző apróság..játszótérre kell vinni kedves nagymami,nem a gangra kicsapni miközben a brazil drámát tetszik nézni a tv-ben.

ZöldszemM2 2016.07.18. 04:23:17

@zenitoo: Bizony a mamika nem halad a korral. A gyerkőc ezeket az internetről úgyis megtudja.

inebhedj - szerintem 2016.07.18. 05:43:56

A címre nézve: igen.

Végeredményben ők is tűrik a kisunokás nagymamákat.

kovacsbelane 2016.07.18. 08:43:52

@steery: Azt meg se kérdezem, hogy az ovisok honnan tanulják a káromkodást... Gondolom egy felnőttől.
@zenitoo: Nyilván egész délelőtt és délután lehet a játszótéren lenni, meg még esőben is.

DocBulywood 2016.07.18. 09:33:04

Leszögezhetjük:

A kurva jó kurva
Kurva jól kúrva
Kurva jó!

Elég nagy szégyen, h ezzel kell valakinek büszkélkednie, mekkorát sz.patott, mert ezek szerint az asszony otthon nem tud rendesen játszani a hangszeren. Szomorú...

fülzsír 2016.07.18. 10:52:17

@DocBulywood: Nem minden nő tud jól szopni. Még kurvák között is ritka. Ettől még jó társ lehet.

fülzsír 2016.07.18. 10:53:08

@HK417: Még a cigány stricik is bekussolonak, ha hívod a 112-t. Elmúltak már a régi maffiaidők. (lehet, igaz sem volt)

fülzsír 2016.07.18. 10:58:42

@Tibi !: Nem ér semmit. A Marina part példul be van kamerázva, és mégis itt a legtöbb kupi. És ezt a kamerát 0-24-ben figyeli a portaszolgálat is. És aki pont óra:00-kor lép a házba, az egyértelműen prostihoz megy. Rohadjak meg, most eszembe jutott valami: ezt a képet ki kéne tenni a Netre, hogy bárki nézhesse. Vagy elég ha egy IP kamerát fölkúrok a homlokzatra.

DocBulywood 2016.07.18. 21:02:58

@fülzsír:

Ezért kell otthon megmondani az asszonynak, hogyan csinálja.

Hogy ez miért olyan "ciki"???

DocBulywood 2016.07.18. 21:03:57

@fülzsír:

"Rohadjak meg, most eszembe jutott valami: ezt a képet ki kéne tenni a Netre, hogy bárki nézhesse. "

Most irigykedsz, h valaki a kocsma / drogozás helyett inkább szopatni megy, vagy nem áll már fel és így állsz kicsinyes bosszút?

kurvaszatokat 2018.03.05. 22:20:02

@fülzsír: miről hazudgálsz te fasz? Nincs pénzed a Marinán lakni, azért brekegsz itt? Maradj a Havannán akkor.
süti beállítások módosítása