Őszinte Ingatlanos

oszinteingatlanos 2015. augusztus 06.

Bérlés vagy vásárlás ha egyetemre megy a gyerek?

Kedves Őszinte Ingatlanos,

A lányom Budapestre jelentkezett egyetemre. Mivel jó lett az érettségi vizsgája, arra készülünk, hogy elköltözik tőlünk. Ön szerint mi éri meg jobban, bérelni neki egy lakást havi 60-70 ezer forint környékén, vagy venni egy lakást?

Az ingatlanárak most nagyon magasak, és mindenféle hírt lehet olvasni, hogy még lesz nagy bumm, vagy beesik a piac. Most 12 millió forintot tudnánk erre szánni. Mit gondol, vegyünk így egy lakást, vagy várjunk megnyugszik-e a piac? Mikorra várható, hogy stabilizálódnak az ingatlanárak?

Ugyanis attól félek, hogy most 12 millióból kisebb vagy rosszabb lakást lehetne venni….

Köszönöm a választ,

Gábor

 

Kedves Gábor!

Én alapvetően a vásárlás mellett szavazok, ennek több oka is van.

Az egyik, hogy a magyarországi ingatlan árak erről a színvonalról, lassú ütemben, de biztosan emelkedni fognak, Budapesten gyorsabb ütemben.   

Jelen piaci környezetben a kereslet gyors ütemben bővül, ugyan akkor a megvehető ingatlanok száma csökken. Új építésű projektek gyakorlatilag alig vannak, itt bővülés nem várható.

Érdemes akár hitelt felvenni, hiszen a hitel kamatok most kedvezően alakulnak. Ha a gyermek már nem lakja az ingatlant, a későbbi időszakban, jó áron ki fogja tudni adni.

Üdv

Őszinte ingatlanos

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr537572808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

weasel 2015.08.06. 15:55:09

Ha az egyetem elvégzése után emigrálni készül (sokaknak vannak ilyen tervei), akkor talán mégis a bérlés lehet a jobb megoldás.

Fodor Balázs 2015.08.06. 18:48:46

Én meggondolnám a család helyében a szoba v. ágybérlést és akkor nem kerül havi 70-be, csak 20-ba és még barátai is lesznek, de legalább szocializálódik.

Bicepsz Elek77 2015.10.21. 13:43:59

Egy ingatlanos mindig azt mondja, hogy emelkedni fognak az arak... De 12 millios ertekben nincs nagy ingadozas..
süti beállítások módosítása