Őszinte Ingatlanos

oszinteingatlanos 2015. november 24.

Az amerikai nagybácsi öröksége

Kedves Őszinte Ingatlanos!

Egy amerikai rokonomtól nemrégiben örököltem egy ingatlant Providence környékén, egy kisebb családi házat. Jelenleg a felesége él benne, a ház fele azonban engem illet. Én nem tartok igényt a lakásra, így szívesen eladnám neki a részemet. A kérdés, hogy ilyenkor érdemes a másik félre hagyni az ügyintézést vagy béreljek fel egy ottani szakértőt vagy az a legbiztosabb, ha kiutazom ügyet intézni?

Köszönöm a választ,

Laci

 

Kedves Laci!

Én úgy gondolom egy ilyen üzletnél legalább az ingatlan értékével érdemes tisztában lenni, az amerikai hagyatéki ügyintézésről nem tudok sokat, de itthon a hagyaték tárgyát képező ingatlant, mindig felbecsülik, ami után később az öröklési illetéket be kell fizetni. Így amennyiben a hagyatékban feltüntetett összeget hajlandó kifizetni az elhunyt felesége, én feleslegesnek tartanék mást bevonni.

Ha jó a kapcsolat a rokonokkal, akkor valamiféle figyelmesség gyanánt, az összegből engedhet el egy kisebb részt. Ha pedig az elhunyt felesége valamilyen okból nem tudja megtéríteni az Ön részét, akkor érdemes eladni a házat, ha máshogyan nem tudnak megállapodni. Viszont a halálesetek utáni osztozkodást, érdemes nyugodtan, nagy megértéssel kezelni, és igyekezni a helyzet megoldására. Feltehetően az özvegy most egy nehéz perióduson megy keresztül. Sajnos elég sok családban okoz hosszútávú problémát egy ilyen hagyatéki vita.

Üdv,

Őszinte Ingatlanos

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr408104806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása