Őszinte Ingatlanos

oszinteingatlanos 2016. március 02.

Befejezhető-e CSOK-ból a félbehagyott építkezés?

Tisztelt Őszinte Ingatlanos!

 Az alábbi problémával kapcsolatban keresem önöket: szeretnék vásárolni egy 2009-es építési engedéllyel rendelkező szerkezetkész ingatlant, melynek az építése időközben leállt,  viszont rendelkezik új (módosított és tovább)építési engedéllyel, amely alapján befejezhető a lakóépület. A kérdésem, hogy az ingatlan CSOK-szempontból ÚJ-nak tekinthető-e?

Köszönettel,

Péter

 

Kedves Kérdező!

Az FHB Bank szakértői tudását hívtuk segítségül a kérdés megválaszolásához. A Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK) igénybe vehető a 2008. július 1-jén vagy azt követően kiállított építési engedéllyel vagy az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység bejelentésének megtörténtét az építésügyi hatóság által kiállított igazoló dokumentummal rendelkező új lakás építéséhez.

A kedvezmény mértéke az alábbiak szerint alakulhat:

  • 1 gyermek esetén 600 ezer forint,
  • 2 gyermek esetén 2 millió 600 ezer forint,
  • 3 vagy több gyermek esetén pedig 10 millió forint.

Ha az Ön esetében további erőforrásra lenne szüksége, akkor a támogatás mellé maximum 10 millió forint 3%-os kamatozású hitelt vehet igénybe.

 Üdvözlettel,

Őszinte Ingatlanos

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr838432398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FikkFakk 2016.03.03. 09:29:50

Ezt a puszta megvetelhez is lehet igenyelni?
süti beállítások módosítása