Őszinte Ingatlanos

Őszinte Ingatlanos 2016. június 08.

CSOK ikerház építésre

Kedves Őszinte Ingatlanos!

Idén vásárolt a párom egy 1050 négyzetméteres telket. Erre szeretnénk építtetni két különálló, 140 négyzetméteres házat, közös szolgalmi úttal, de a telket felosztanánk két egyenlő (kb. 500 négyzetméteres) részre, albetétesítenénk. Érdeklődnék, hogy ez akadályt jelent-e CSOK felvételekor? Mert az építész szerint ilyen esetben össze kell kötni a két ingatlant, hogy társasháznak minősüljön, de én erre vonatkozóan nem találtam sem jogszabályt, sem ésszerűnek nem tartanám.

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

Üdvözlettel:
B. Maja

 

Kedves Maja!

Mivel osztatlan közös tulajdon nem finanszírozható támogatással, ezért mindenképpen szükséges lesz a társasház alapítása, vagy az ingatlanok kiemelése.

Javaslom az építkezés megkezdése előtt mindenképpen érdeklődjenek utána az Építésügyi Hatóságnál, illetve a földhivatalnál, hogy melyik verzió lesz lehetséges az Önök esetében.

Társasház alapítás esetén befogadási feltétel az előzetes társasház alapító okirat, épület-kiemelésnél pedig az ügyvéd által ellenjegyzett megállapodás és épületfeltüntetési- vagy változási vázrajz, szakaszos hiteleknél az utolsó folyósítás feltétele a társasház alapítás és az albetétesítés, illetve a kiemelés.

Erről egyébként itt írtunk link.

Üdvözlettel:

Őszinte Ingatlanos

 

CSOK-os ingatlant keres? (x)

 

 A címlapkép forrása: www.pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr168789896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása