Őszinte Ingatlanos

Őszinte Ingatlanos 2016. június 30.

Törlesztő részlet vs Bérleti díj II. rész

Törlesztő részlet vs Bérleti díj II. rész

 „EZ MEKKORA BAROMSÁG !!!! Venni nem akkor kell lakást amikor magasak az árak én személy szerint a kivárást javaslom, jön a brexit, újabb válság következik a mostani magas spekulatív árak feleződni fognak!!!....... KIVÁRÁS = Alacsonyabb árak ”

„Mekkora hatalmas meglepetés, hogy egy ingatlanos azt javasolja, hogy vegyetek lakást.... :)))))))”

„Nem csupán 5M-val rossz döntés lakást venni, hanem egyáltalán hitelből rossz döntést ingatlant venni kizárólag lakhatási célra.”

„bankban dolgozom és én itt mindenkinek azt tanácsolom,hogy ingatlanosnak nem szabad elhinni egy szavát se!Legjobb érdeklődni egy baráti banki ismerőstől.”

„A blog szerzője 10 éve foglalkozik ingatlan közvetítéssel, értékesítéssel. Meg lehet kérdezni, hogy akkoriban, fél pillanattal a válság kirobbanása előtt milyen tanácsokat adott a hitelre vásárlás iránt érdeklődőknek?”

„fontos alapszabály: ingatlanostól ne vegyél lakást mert a hirdetésekkel ellentétben "Vevőknek minden ingyenes" valójában a vevő fizeti meg a költségeket, az eladók a kapni kivánt eladási árra rászámítják az ingatlanos brutálisan magas jutalékát.”

Kedves Olvasók!

Számomra mindenképpen örvendetes, hogy ennyire sok embert foglalkoztat az ingatlanpiac alakulása, és az is hogy sokkal tudatosabbak a jelenlegi eladók, vásárlók, mint a válság előtti időszakban.

Valóban akkor éri meg a legjobban venni, amikor az árak lent vannak a bányászbéka szintjén. Azonban egy kiszámíthatóan felfelé ívelő szakaszban szintén érdemes beszállni vevőként a piacra. Az árak ugyan is nem tudják, hogy feleződniük vagy stagnálniuk kellene. Legalábbis az első fél adatai alapján, biztosan nem szóltak nekik. Valaki megtenné? Esetleg meddig várjunk, míg ezt megteszik? És mi alapján teszik ezt meg? Ezzel szemben lassabb ütemben, mint ahogy az elmúlt 2 évben, de kiszámíthatóan növekszenek.

A hazai ingatlan árak alakulásáról, vagy hol tart a honi ingatlan piac a nemzetközi árakhoz képest, nos, erről rengeteg cikket lehetett olvasni az elmúlt hónapokban, és még fogunk is (ezekről pl.: itt és itt lehet tájékozódni, érdemes több elemzést is elolvasni a témával kapcsolatban).  Mindezek tükrében, megjelentek a hazai és külföldi befektetők is piacon, ami szinten nem lefelé nyomja az árakat.

 

Egy ingatlanos dolga, hogy eladjon ingatlant, vagy a kereső vevőjének megtalálja azt, amire szükséges van egy vevőnek. Az ingatlanosok, személy én is ezt mondtam a válság évei előtt, alatt, után is. Igazi hosszú távú befektetés, ha már úgy is lakni kell valahol… Az a baj, hogy nem akként kezeljük szűk hazánkban, hanem valami féle szent Grálként, életcélként. Ezt nem javasoltam soha senkinek. Az ingatlan egy eszköz.

5 M Ft önerővel is érdemes lakást venni, csak át kell gondolni, hol és mennyiért. Az élet csupa kompromisszum.

Szeretném jelezni, hogy jelenleg is, mint ahogy az elmúlt 10 évben is egy bankban dolgozom. Így sok ismerősöm kérdezett, meg mint baráti banki ismerőst. A hitelekkel kapcsolatban hitel szakértőt ajánlok (mint ahogy az ingatlanosok többsége is), Hiteles Szakértőt, ezt tanácsolom mindenki másnak is.

Természetesen a válság előtti időszakban is mindenkit az átgondolt ingatlan adásvételre sarkaltam. Önerő, kiszámítható hitel, és a valós szükségekhez szabott ingatlan, nem a vágyak, álmok elvárásainak megfelelőt.

Nem tudtam mire vélni, hogy ha magán hirdetést találok, miért írják bele a hirdetési szövegbe, hogy azért ilyen olcsó, mert levontam belőle egy brutálisan magas közvetítői jutalékot…, de köszönet és hála a hozzá szólónak megvilágosodtam! Ezért hirdetik pár millióval kedvezőbb áron a tulajdonosok!

Fentiek ellenére, a jelenlegi árak nem spekulatívak. Egyszerűen nem épült elég új ingatlan a keresett lokációkban az elmúlt 7-8 évben. A tudatos ingatlan vásárlók elsősorban azokat a lokációkat keresik, ahol a megélhetés (vélhetően hosszútávon) biztosított számukra. Ezek után olyan típusú lakó ingatlanokat kerestek, ami a jövőben is forgalom képes lesz (ha ki kell szállni bármilyen okból az ingatlanból).  Nos, ezek elfogytak, és amíg nem kerülnek a piacra tömegével az új lakások, stagnálás, vagy fordulat nem várható. Tehát aki vár, az még drágábban fog tudni vásárolni. Sajnálatos, hogy a hazai fizetések nem követik ezt az emelkedést, és a banki hitel kihelyezés sem lett ezzel együtt rugalmasabb (mondjuk, erről nem csak ők tehetnek), azonban aki a szigorú feltételeknek megfelel, kedvező kamatozású hiteleket tud felvenni, ahol a törlesztő részlet kiszámítható.

Üdv

Őszinte Ingatlanos

 

Legújabb budapesti beruházások (x)

 

 A címlapkép forrása: www.pexels.com

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr48856402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása