Őszinte Ingatlanos

Őszinte Ingatlanos 2016. június 20.

Stúdió zenész a szomszéd, költözni akarok!

Kedves Őszinte Ingatlanos!

Jelenleg ikerházban lakom, el szeretnék költözni innen több okból, melyek közül a legfontosabb, hogy hangosak a szomszédok. Lakást szeretnék venni, de kevés tapasztalatom van ezen a téren. (Régebben laktam új építésűben a Mandarin Kert Lakóparkban, csend volt, soha nem zavart a zaj.) Abban kérem segítségét, hogy milyen típusú lakást nézzek? Jó ötlet legfelső emeleti lakást venni, hogy fentről ne halljam a szomszédokat?

Köszönettel

Éva

Kedves Éva!

A hangos, vagy nem megfelelően viselkedő szomszédokat egy társasházi épületben szerintem  nehéz, inkább lehetetlen elkerülni. Csaknem garantált hogy, egy-egy lakó olyan módon viselkedik, ami zavarja az embert.

Mindenki ismer olyan szomszédot, aki az unokáit ordenáré nevelési módszerekkel küldi el a melegebb égtájakra, ahol a gyermekek természetesen egyszerre tanulnak zenét és táncot, minden alkalmat megragadva, hogy naponta több alkalommal gyakorolják, Michael Flatley Lord of the dance előadását, újra kevert minimál techno stílusban. De említhetnénk az erkélyen való teregetést, ahonnan a lecsöpögő mosószeres/öblítős víz, kipusztítja a Bálint Gazda útmutatása alapján gondosan telepített kiskertet muskátlistól, fűszerkertestől, úgy, hogy a rozsdamentes acél korlát is kilyukad, mintha csak az Alien-ből ide telepített lényből folyna (szerintem tuti, mert ha a fentiekről említést tesz  az ember, akkor ugyan úgy vicsorog). Sajnos semmi nem garantálja, hogy együttélésre alkalmas embereket talál az ember, egy társasházban, és ha új szomszéd jön,  sok beleszólásunk abban sem lesz.

Mindezek ellenére, ha lakást szeretne vásárolni, az egyik legfontosabb dolog (a pénz kérdésen kívül), a lokáció. Nagy valószínűséggel, ha csendes, parkos környezetet választ, olyan szomszédokkal találkozhat, akik szintén kedvelik a nyugalmat. Érdemes ezen belül kisebb lakás számmal rendelkező ház mellett dönteni.  A legfelső lakás (én 2 alkalommal is laktam záró szinten), jó választás, de számolni kell az esetleges beázással, ha tetőtéri, akkor a plusz hűtési, fűtési költséggel.  Szintén érdemes figyelembe venni, hogy mikor épült a ház, hiszen a korszerűbb, újszerű épületekben jobbak a szigetelési technológiák (persze vannak kivételek). Fentieken kívül én mindig javaslom, hogy többször menjen el az ügyfél megnézni egy ingatlant (több, különféle napszakban), és ne csak a kiszemelt lakást, hanem a házat is vegye szemügyre, nézzen szét, keresse meg a közös képviselőt, álljon meg hétvégén az utcában, és hallgasson bele az éjszaki életbe, gyűjtsön információt mielőtt választ.

Kiváló megoldás lehet az önálló családi ház, hiszen a mostani ingatlan piacon egy városi lakás áráért, nyugalmas város közeli helyen találhatunk megfelelő csendes környéket.

Üdvözlettel

Őszinte Ingatlanos

Pest megyei ingatlanok (x)

 

 A címlapkép forrása: www.pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr48824196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lucernaböde 2016.06.20. 14:33:35

Az egy illúzió, hogy családi házban megszűnnek a szomszédokkal kapcsolatos problémák. Csak más jellegűek lesznek. Pl. vasárnap reggel fél nyolckor beröffenti a kedves szomszéd a benzinmotoros fűkaszát, vagy heti rendszerességgel tart medencés partit a kertben szombat estétől vasárnap hajnalig....
Ja és ugatnak a kutyák, kukorékol a kakas és hasonlók (ezek engem spec. nem zavarnak, de a kiköltözők szoktak ilyesmikre panaszkodni).
Szóval idióta szomszéd mindenhol van. És ha ma még csupa kedves, normális ember lakik a környéken, ez bármikor megváltozhat.

báró Csekonics 2016.06.20. 14:34:02

"Fentieken kívül én mindig javaslom, hogy többször menjen el az ügyfél megnézni egy ingatlant (több, különféle napszakban), és ne csak a kiszemelt lakást, hanem a házat is vegye szemügyre, nézzen szét, keresse meg a közös képviselőt, álljon meg hétvégén az utcában, és hallgasson bele az éjszaki életbe, gyűjtsön információt mielőtt választ."

Amilyen gyorsan manapság forognak a (jó) ingatlanok és amennyire kelletlenek tudnak lenni az ingatlanosok, ezt a tippet én átfogalmaznám: ha van kiszemelt környék, akkor akár konkrét lakás megtekintése _előtt_ is érdemes utánanézni hogy mit kell tudni arról a részről és ha van rá lehetőség, akár valóban körbesétálni, körbenézni.
Bele lehet futni ilyenkor sima ablakba - nem ingatlanos által - kitett hirdetésbe is...

nem várt fordulat 2016.06.20. 15:12:55

Egy stúdió zenész első dolga, hogy leszigetelje a stúdiót.

Parajpuding 2016.06.20. 16:56:50

Csakis családi ház, minimum fél hektáros telken. Ennél jobb megoldás sajnos nincs tahó szomszéd ellen. Márpedig Magyarországon nem tud az ember olyan helyre költözni, ahol legalább egy tetű szomszéd ne lenne.

2016.06.20. 22:07:57

Ikerházból társasházi lakásba.... Kutyaharapást szörivel.

Void Bunkoid 2016.06.20. 22:24:23

Azért nem kellene mindig kikelni a társasházakban levő zajolós népek ellen. Alapvetően, ha nem kizárólag aludni járunk a lakásba, meg ébrenlétünk alatt nem kizárólag vigyázzban ülünk a kanapén, mi is zajolunk-szagot csinálunk, járkálunk, zúg a mosógép, mosogatógép, reccsenve fingunk a vécén, etc.

Egy társasház, pláne panel ILYEN. Halljuk a fél házat vécét lehúzni, fúrni, tüsszenteni, szexelni. Cserébe azért, hogy nem kell kukát kitologatni minden héten, nem kell avart seperni, nem kell havat lapátolni, nem kell füvet nyírni (mert különben feljelent a szomszéd, hogy parlagfűültetvényt tartasz), nem kell gyakorlatilag hetente-kéthetente valami javítgatni-fabrikálgatni a házon, mert valami tönkrement (ugye az elemek kikezdik). Ja, és általában a társasházak belterületen vannak, és minden elérhető marha gyorsan, nem kell két órát utazni a reggeli dugóban a munkahelyre, meg a délutániban haza.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.06.20. 22:49:24

@báró Csekonics: Manapság alig hirdetnek az ablakban, azt szinte csak az idősebb ingatlanosok csinálják...

bElannaTorres 2016.07.29. 13:48:51

csak szólok, hogy társasházban éjjel is lehetnek zajok, főleg olyanok akik vidékről költöztek fel, és megszokták, hogy éjjel mosogathatnak moshatnak, bármi. Meg a lépteik is súlyosak. Mellettem idős nő éjjel járt haza, akkor mosott fel, takarított, egy ideig még magassarkúban. Alattunk fiatalok, akik csütörtökönként buliztak, leszarva, hogy másnap munkanap meg iskola a szomszédoknak. Másik mindig 6.30 -tól kezdte a zajoskodást. Mindnek feljebb állt mikor szóltam. Pedig csak éjjel szerettem volna rendesen aludni, ne mint a mosott szar menjek dolgozni minden nap.
És nagyon sok év és egy feljelentés kellett, hogy végre nagyjából megtanulják, hogy ez társasház (nem családi ház/kollégium).
süti beállítások módosítása