Őszinte Ingatlanos

Őszinte Ingatlanos 2016. augusztus 26.

Ez elment megnézni, ez megvette, ez kifizette, aztán elment, de nekem kellene a vétel ár!

Tisztelt Őszinte Ingatlanos!
A vevő nem jelentkezik az általa már kifizetett lakásért és a vételár egy letéti számlán van. Érdeklődöm, hogy a Ptk. mely §- a szabályozza, hogy mennyi idő múlva vehető fel a pénz, illetve az erről születő bírósági határozat mennyi időt ad ugyanerre?
Köszönettel:
Ferenc

Kedves Ferenc!

A letét szabályairól ezen a linken kehet részletesebben tájékozódni.
Az ügyvédi letétkezelésnek ennél  szigorúbb szabályai vannak, amit az ügyvédi kamara határoz meg.
Általánosságban azt lehet mondani, hogy a letéti pénz tulajdonosa a letevő és ő rendelkezik felette,azt bármikor visszaveheti, rendelkezhet felette.
A konkrét kérdésre az  a válasz viszont az, hogy maga a letéti szerződés kell,hogy  rendelkezzen a letét megszűnéséről, illetve a pénz visszafizetésének eseteiről ezen időtartamon belül. Ha letét határozatlan idejű,akkor  a letétes továbbra is köteles őrizgetni a pénzt.,míg a szerződés meg nem szűnik, vagy a letéti szerződéshez kapcsolódó adásvételi szerződés másképp nem rendelkezik. Azt gondolom, hogy összességében, ha máshogy nem rendelkeztek, akkor "csak" a foglalót tudja megtartani. Persze az más kérdés, hogy az egyébként érvényben lévő adásvételi szerződést hogyan tudják felbontani, hogy újra forgalom képessé váljon az ingatlan, de ez már egy másik történet.
Üdvözlettel
Őszinte Ingatlanos
A címlapkép forrása: www.pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr9611653416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása