Őszinte Ingatlanos

fokvarid 2015. szeptember 21.

Mikor vegyünk lakást az emelkedő piacon?

Kedves Őszinte Ingatlanos!


Feleségemmel és 8 hónapos fiammal szeretnénk az első használt lakásunkat megvenni Budapesten (nem peremkerületben). CSOK (2 gy.) miatt főleg 65nm felettit (panelt, vagy téglát), kb. 16 millió Ft értékben. Ön szerint ebben az évben lesz némi visszaesés a vételárak tekintetében (főiskola megkezdését követően pl.) vagy folyamatos emelkedésre lehet számítani? Érdemes-e megvárni a kevésbé szezonális hónapokat az évben?


Köszönöm.
Csaba

Kedves Csaba!

A jelenleg kialakult emelkedést több éves csökkenés illetve stagnálás előzte meg, ami ugye a válság éveiben volt tapasztalható.  A tavaly ősszel elkezdődött áremelkedés ebben az évben biztosan nem fog megállni, és további emelkedés várható, nem csak a belvárosban, hanem a peremkerületekben is. A kevésbé szezonális időszakban sem számítok csökkenésre. Az ilyen kis lakások, főleg jó környéken, ami mondjuk zöld, vagy megfelelő a tömegközlekedése, azok most különösen népszerűek, a jelenlegi vásárlók nagy százaléka hasonló feltételekkel és összeggel keres. Az áremelkedés miatt kevésbé kiszámítható, hogy a nyugodtabb hónapok mennyire lesznek békések.

Üdvözlettel,
Őszinte Ingatlanos

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr167805462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása