Őszinte Ingatlanos

oszinteingatlanos 2015. október 26.

Első éves egyetemista lakást keres...

Kedves Őszinte Ingatlanos!

Az éve elején költöztem Budapestre vidékről. Két hónapja élek kollégiumban, de sajnos nem nekem való ez a sok ember. A Corvinusra járok, így szeretnék erre a környékre költözni, de sajnos elég tanácstalan vagyok. Mit tanácsolsz, hogy lássak neki a keresgélésnek? Mindenképpen bérelni szeretnék. Sajnos nincs olyan ismerősöm, akivel összeköltözhetnék, így feltehetően egyedül kell bérelnem.

Köszönöm

Kati

Kedves Kati,

A kollégista élet nem a legegyszerűbbek közé tartozik. Ami a költözést illeti, gondolom most nem mondok újat, hogy nagyon nehéz Budapesten, főleg a belvárosban jó kiadó lakást találni elfogadható bérleti áron. A levelében nem írta, mennyi pénzt szám havonta a lakásra. 

A Corvinus jól megközelíthető villamossal, és a Kálvin tér is csak pár perc séta, amit, most már 2 metró is keresztez. Én azt javaslom keressen kiadó lakást inkább a belvároson túl jó közlekedéssel. Igaz, így nem séta távolságra lesz az egyetem, de a költségek tekintetében az a plusz 15 perc megtérül. Érdemes a kék metró vonala mentén található hirdetéseket végig böngészni vagy ugyanezt megtenni a négyes metró közelében található lakásokkal. Érezhetőek az árak egyes megállók között.

Amit esetleg még ajánlani tudok, hogy keressen kiadó szobát. Igaz itt együtt kell élni másokkal, de külön szobában, ami kényelmesebb mint a kollégium sokaknak. Általában megoszlik a rezsi költség a lakók között és 2-3 lakótársnál többel nem kell számolni. 

Üdvözlettel,

Őszinte Ingatlanos

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr1008022656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása