Őszinte Ingatlanos

oszinteingatlanos 2015. december 09.

Mit kezdjünk az örökölt lakással?

Kedves Őszinte Ingatlanos!

Meghalt egy idős rokonom, akinek a 35 nm2-es Havanna lakótelepi lakását örököltem. A lakás rendben volt tartva, de nagyon régi állapotú, teljes felújítás sosem volt rajta, inkább apróbbak (padlószőnyeg, linóleum, festés, stb. de ez is régebben. A kád pl. eredeti). A kérdésem, hogy vajon kiadni vagy eladni érdemesebb, és vajon ezek előtt érdemes-e felújítani, vagyis mit kezdjek vele egyáltalán. 


Köszönöm szépen.

 

 

Kedves Kérdező!

Havanna egy igen jól fejlődő környék, volt egy kis döccenő a rakéta válság idején, de azóta a fejlődés töretlen. Az albérleteknél alap tézis, hogy amilyen az ingatlan, olyan a bérlője. Egy felújítandó, avitt lakás, hasonló bérlőt fog vonzani, így kiadáshoz mindenképpen felújítanám. Ha a kiadáson vacillál két információt kell begyűjtenie, felújított állapotban mennyiért kínálják ezeket a lakásokat az ön környékén, ez egy egyszerű internetes kereséssel megoldható, illetve mennyi pénzből lehet felújítani, ehhez érdemes kivinni egy szakembert, majd az adatok alapján eldönteni, hogy megéri-e az invesztíciót a történet.

Eladásnál, ha panelről van szó esztétikai apróbb finomhangolásokon túl, nem szoktam mást ajánlani. Itt két mérőszám közti különbség fogja megmutatni, hogy van-e értelme hozzányúlni, a felújítandó lakások átlag nm-ára a környéken, és a felújítottaké, ha a kettő közötti különbség nagyobb, mint a felújításra ráfordítandó összeg, akkor érdemes belevágni, de a panellakásoknál annyira minimális az elmozdulás a két esetben, hogy az esetek 90%-ában nincs értelme belefogni.

Üdvözlettel,

Őszinte Ingatlanos

 

Kérdezőnk örökölt egy lakást. Vajon mit tegyen vele: adja el? újítsa fel? adja inkább ki?

Szerző: Őszinte ingatlanos2015. december 9.

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr968152072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása