Őszinte Ingatlanos

oszinteingatlanos 2015. december 21.

Érdemes-e várni a lakásvásárlással?

Kedves Őszinte Ingatlanos!

 A párommal egy ideje már gondolkodunk lakásvásárláson, amihez hitelt is szeretnénk felvenni. A kérdésem az, hogy érdemes a jövő év folyamán belevágni, vagy várjunk egy picit, amíg lejjebb mennek az árak? Hogy látod, be fog ez következni, vagy még erősödik a boom? 

Köszönöm! 

Anett

 

Kedves Anett

Sajnos kicsit kevés információt osztottál meg a vásárlással kapcsolatban, így nehéz célzott választ adni. Nem mindegy ugyanis, hogy az ország melyik felén szeretnétek vásárolni, mekkora és milyen kvalitásokkal bíró lakásról van szó. Új építésű lakások esetén például az elmúlt hetek eseményei nagyon sok változással és kedvező kondíciókkal kecsegtetnek.

A boom sok települést elkerült, illetve nagyon mérsékelten érintette őket. A belvárosban például esélytelen, hogy lejjebb menjenek az árak, így az azzal szomszédos területeken sem várható mérséklődés.

A nagyobb nyugati ingatlanpiacokon 7-8 éves fordulókat figyeltek meg a lejtmenetek és a felívelések között, itt még nem volt erre elég idő, hogy megfelelő minták alapján ki lehetne jelenteni, hogy érdemes várni.

Egy erőteljesebb lefelé ívelés esetén az alapkamattal együtt a hitelkonstrukciók is romlanának, így két lehetőség áll előttetek, most venni drágábban, vagy belátható időn túl olcsóbban, de rosszabb konstrukciójú hitellel. Én nem gondolkoznék túl sokat és belecsapnék a lecsóba!

Üdvözlettel,

Őszinte Ingatlanos

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr718188016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beer Monster 2016.01.05. 07:03:45

Lakást akkor kell venni, amikor szükség van rá, és megvan hozzá a fedezet. Az árak nem mennek lejjebb, hanem vagy lejjebb mennek, vagy feljebb - kicsivel vagy sokkal, és azt a pénzt már nem adja vissza senki, viszont bukni lehet rajta, ha valaki a lakhatását és a spekulációt nem választja szét.
süti beállítások módosítása