Őszinte Ingatlanos

oszinteingatlanos 2016. január 26.

Temérdek kérdést vet fel a CSOK

 

Kedves Kérdezők!

Nagyon sok érdeklődés érkezett a családok otthonteremtési kedvezményének kiterjesztéséről, annak részleteiről. Szeretnénk megbízható válaszokkal előállni, így több szakértőt, köztük az FHB Bank szakembereit, is bevonjuk a munkába.

Ez azonban valamivel több időt vesz igénybe, így arra kérünk benneteket, hogy legyetek türelemmel a válaszok elkészültéig.

Fontos megjegyezni, hogy a csok jelenleg még csupán kialakulóban van, melynek következtében időről időre újabb módosításokkal szembesülünk. Éppen ezért válaszaink mindig az adott status quo alapján születnek, esetleg előrevetítik a jövőbeni lehetséges változásokat.

Üdvözlettel,

Őszinte Ingatlanos

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr478317654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adrienn Márhofferné Veres 2016.02.05. 15:27:31

Kedves Szakértő!
Előre is elnézést kérek,ha hosszúra sikerül a levelem!
Több kérdésem is lenne a 3 gyerekes CSOK-al kapcsolatban:
1.) Építeni szeretnénk,de nem tudjuk,hogy ha magànszemélytől vesszük a telket,ő hogyan adhatna szàmlàt,ha vissza szeretnénk igényelni az àfàt?! Ilyenkor elég az adás-vételi szerződés is?
2.) Mivel a telket meg kell vennünk,a tervrajzra stb marad csak pênzünk. Az építkezést csak akkor tudnànk elkezdeni ha előre utalnânak a tàmogatàsból. Vagy azt mindíg csak utólag kapnànk és az alapot is sajàt erőből kellene megoldani?
3.) Van több mint 2 milliós szabad felhasznàlàsú kölcsönünk,amit 8 éve rendesen fizetünk. Ettől még megkaphatnànk a tâmogatott kölcsönt? Vagy ez banktól függ?
4.) Jelenleg a szüleim hàzàban élünk. Ha a tetőteret szeretnénk beépíteni,hogy igénybe vehessük a tàmogatàst,hàny szàzalékban kellene tulajdonosnak lennünk a férjemmel? Édesapàm nevên van a hàz. És azt sem tudjuk,hogy akkor milyen feltételeknek kell megfelelni a tetőtérnek? Meg kell-e emeltetni a tetőt,stb?
Vàlaszukat előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel: Adrienn

Meggike2 2016.07.21. 10:00:56

Sziasztok! Nem egyszerű az igénylés és mivel sokat változott februárban a CSOK és azt olvastam neten, hogy változhat még tovább a törvény így bonyolult, de mi már igényeltük, nekünk ők segítenek forrasnavigator.hu sose baj, ha szakértő van melletted az igénylés során. Mi elégedettek vagyunk velük.
süti beállítások módosítása