Őszinte Ingatlanos

Őszinte Ingatlanos 2016. május 25.

Vidéki ingatlan árak? Eladjak vagy várjak?

Tisztelt Ingatlanos!

A vidéki városok körzetében még eddig nyoma sincs áremelkedésnek, 2003-as árak vannak.
Ilyenkor, ha sikeres az eladás, a pénzt bankba téve 2% kamatra, lehet, hogy 2 év múlva elhúz a piac 40-50%-os áremelkedéssel. Kelenföldi Bikás lakópark a példa erre a 2013-2015 történt áremelkedéssel.
Mit kezdjen a tőkével az eladó árrobbanás előtti piacon, ha ingatlant ad el?

Üdv

János

 

Kedves János!

Időszerű problémát vetett fel.
Sajnos, az általam összes elért statisztikai adat azt mutatja a vidéki kis vagy közepes városok esetében, hogy nincsen emelkedés, inkább stagnálnak az árak. Összefüggést lehet felfedezni a munka vagy kereseti lehetőség és az ingatlanárak alakulásban. 
Ahol a megélhetés biztosnak vagy kiszámíthatóbbnak mondható, az emberek szívesen ruháznak be ingatlanba, vagy bérelnek.
Az elkövetkezendő időszakban nem gondolnám, hogy ez a helyzet változni fog a vidéki városokban.
Ahol várható növekedés, az a megyeszékhelyek, megyei jogú városok, egyetem városok, vagy ahol bővül a foglalkoztatottság.
A vidék ingatlanok árait nem hasonlítanám össze a fővárosi ingatlanárakkal, különösen nem egy olyan lokációval, ahol a 4-es metró átadása után ugrásszerűen növekedett az ingatlanok értéke.
Aki vidéken most ad el, még mindig nem késő, hogy beszálljon (a vásárlást akár hitellel kiegészítve), nagyobb városok ingatlan piacán, mondjuk egy jól kiadható lakásba, házba.
Üdvözlettel
Őszinte Ingatlanos
A címlapkép forrása: www.pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr418745442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása