Őszinte Ingatlanos

Őszinte Ingatlanos 2016. június 12.

Mennyit ér egy garzon az agglomerációban?

Kedves Őszinte Ingatlanos!
Édesanyám diákéveimre szeretne lakást venni nekem, hogy ne kelljen albérletet fizetnem. Piliscsabán találtunk egy lakást, ami eredetileg 7.3 millió forintért volt hirdetve, de mi 6.5 millió forintért tudnánk megvenni. A lakást már lassan egy éve hirdetik. 27 nm, régi tiszti lakás volt még az oroszok számára épült. Ezért az épület már elég öreg. A kérdésem arra vonatkozó lenne, hogy vajon mennyire lesz eladható később (kb. 5 év múlva az ingatlan), illetve ki lehet potenciális vevő egy ilyen kicsi lakásra? (egy személynek is eléggé szűkös)
Később eladáskor a CSOK lehet negatív hatással az eladásra?
Válaszát előre is köszönöm, 
Noémi

 

Kedves Noémi!

Az agglomerációban elsősorban az infrastruktúrát kell megvizsgálni, a közlekedés, az ellátottság mind számít. Ha ezek megfelelőek, akkor nagy biztonsággal kijelenthető, hogy egy ilyen településen az ingatlanok árai tartják az árukat. Érdemes megnézni azt is, hogy milyen az adott város ingatlan összetétele. Jelen esetben a helyi ingatlan forgalom alapját a családi házak építése, adás vétele teszi ki, bár a válság előtti években pár nagyobb társasház, lakó park is épült, lakásból igazán kevés van. A CSOK várhatóan nem fogja befolyásolni ezeknek a kis lakásoknak az árát, mindig szükség lesz rá az egyetem környékén. Tanárok, diákok, akik közel szeretnének lakni, nem fognak elfogyni. A rezsi költségük nagyon kedvező, közlekedése sokat javult, kényelemes körülmények között vonattal a Nyugati pályaudvartól vagy az Árpád hídtól busszal 45-50 perc alatt ki illetve be lehet érni a városba. Egyetemistaként, tanárként tehát jobb a környéken lakni, kevesebb utazás, több idő marad a felkészülésre J. Akár eladni akár kiadni szeretnék, fognak rá találni vevőt, bérlőt.  A jelenlegi időszakban (szerintem az ön által említett lakáson kívül) mindössze egy 30 nm alatti lakást hirdetnek, de a nagyobbakból sincsen 15 db több a piacon. Nagyon jól ismerem ezeket a lakásokat, korábban a tágabb családunkban 2 ilyen kis garzon is volt, igaz hogy picik, de nagyon kellemes a környezet, csendes nyugalmas hely, hihetetlenül jó a levegő, és a helyiek igazán befogadóak. Tehát az egyetem illetve a város fejlődésével együtt ezeknek a lakásoknak az árai is emelkedtek az idők folyamán, és várhatóan tartani fogják az árukat.

Üdvözlettel

Őszinte Ingatlanos

 Pest megyei ingatlanok (x)

A címlapkép forrása: www.pexels.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr88801276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beer Monster 2016.06.12. 17:42:09

Nagyon hosszú a menetidő. Innen bejárni, főleg rendszeresen, hazavág mindent. Ha Bp a cél, valami sokkal közelebbi településen kellene vásárolni.

sellőlány 2016.06.12. 23:13:24

Azt mindenképp tartsa szem előtt a kedves leendő vevő, hogy Pázmány Egyetem jónéhány szakját már átköltöztette a Mikszáth térre és nyílt titok, hogy nem gazdaságos számára a piliscsabai komplexumot fenntartania, ezért igencsak kérdéses, hogy mi lesz a sorsa. Ezért nem tudni, mennyire lesz eladható a lakás 5 év múlva, ha az egyetemi réteg kiesik, mint potenciális vevő/ vagy esetleg bérlő. Munkalehetőség arra szinte semmi, budapesti munkahelyre bejárni később, esetleg napi szinten pedig tortúra.

Beer Monster 2016.06.13. 00:26:52

Egyértelműen olyan helyen kell, ahol közvetlen volánbusz van mondjuk a Széna térre, vagy méginkább BKV kék busz, mert az rendszeresen jár, este is ki lehet mozdulni.
süti beállítások módosítása