Őszinte Ingatlanos

Őszinte Ingatlanos 2016. június 22.

Várható vidéken az ingatlan árak növekedése?

Tisztelt Ingatlanos!

Érdeklődök, hogy 2018 után a vidéki családi házak áremelkedése is megindulhat?

Jelenleg, hiába a lakáspiaci pozitív hírek, Zalában Nagykanizsán 10-évvel ezelőtti áron is nehezen lehet eladni ingatlant. 2006.-ban 3-szobás házunkat akkor 6-millióért valahogy elvitték volna, de visszaléptünk az eladástól.

Most 6 millióért csak nézegetik, ne is próbáljam, mondták.

Az viszont érdekes, legalább bérleti díjat hoz, mivel nem lakunk ott. A bérlet folyamatos. 2006.-ban 20-ezer ft/hó volt a bevételünk, most a bérleti kereslet miatt 45-ezer ft/hó.

A változatlan 6-milliós érték dupláját hozza bérletként.

Érdekes??

Béla      

Kedves Béla!

Nincsen nálam a varázs gömb, ha tudnám, hogy lesz… Akkor vennék egy kerületnyi házat Nagykanizsán!

Az sajnálatos helyzet, hogy Nagykanizsán nem várható, hogy közép vagy akár hosszú távon növekedni fognak a családi házak árai. Ennek több oka is van. Az első talán, hogy nincsen elég munkahely, beruházás a városban vagy a környéken. A lakosság száma csökken, a korfa viszont azt mutatja, hogy öregszik a város. Nem csodálom, a fiatalok többsége elvándorol, keresi a szebb, boldogabb jövőt. A megmaradt idősebb generációra (a lakosság több mint 50% 41 év feletti), pedig csaknem 30 000 lakó ingatlan jut. Ha ezt végig gondoljuk, akkor látható, hogy folyamatos bővülés elé néz a kínálat, miközben a kereslet egyre csökken.  A hozamszámítással kicsit óvatosabb lennék, mondjuk az egy kérdés milyen idő intervallummal számolt.           A bruttó 10 éves bevétel 5,4 M Ft és ebből, ha levonom az adót, és az egyéb állagmegóvásra fordított költségeket, nem hogy a duplája, az eredeti 6 M összeg sem jön ki.

Üdvözlettel

Őszinte Ingatlanos

Otthontérkép zalai ingatlankínálata (x)

 

 A címlapkép forrása: www.pexels.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr198830744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása