Őszinte Ingatlanos

dibig 2017. március 28.

Te ingyenélő, senkiházi, szemét disznó!

Mert mind egy szálig azok vagytok, ti ingatlanközvetítők! Úgy csináltok, hogy ez egy szakma, pedig dehogy! Nem is tudtok és nem is akartok dolgozni, csak összevissza hazudoztok és becsapjátok az embereket! Nem értetek ti semmihez se! Tudod, hogy mit kellene veletek csinálni? Nem ám felkötni lámpavasra, mert az úgy túl könnyű egy halál, a lámpavasnak is több jár ennél. Hanem egy nyílt platós teherautóra kötözni titeket és lassan végigmenni a Nagykörúton, és elevenen ledarálni titeket! Ott jajveszékelnétek, a nép meg ujjongva tapsikolna!

Virágcsokrokat dobálva ujjonganának meg ünnepelnének a lakosok! A családotokon kívül senki se sajnálna titeket! De lehet, hogy még ők se, csak szégyellik a fajtátokat. 3, meg 4, meg 5, meg akár 6 százalék jutalékokat szedtek. Mire föl? A semmiért?!

És amilyen összejátszó rohadt, szemetek vagytok, ha internetes hirdetésben rakjuk ki a házat vagy a lakást, akkor meg megindul a pénzlenyúlás! Ingyen lassan csak félsoros szöveget lehet kirakni olyan helyre, amit tényleg sokan olvasnak! Mindenért jó sok pénzt kérnek a sz...rok! Kiemelés-felár, meg címlapontartás-felár, meg fénykép-felár! Az ingatlanirodáknak pedig biztos vagyok benne, hogy hatalmas kedvezményeket adnak!

Arról nem is beszélve, hogy hiába jelölöm be: ingatlanos közreműködését NEM kérem, hát persze, hogy az ingatlanos rohadttetűszemetek hívnak!!!

anonim_troll.jpeg

Na, ezt rakd ki az internetre, te f...s! Úgy se mered, mert ti csak azt rakjátok ki, amiben azt dícséritek, hogy az ingatlanosok milyen kedvesek, meg jóságosak, meg mennyire hasznosak. Ezen meg mindenki röhög, vagy inkább a hányinger kerülgeti!

Pedig az enyém is egy VÉLEMÉNY. Sőt, biztos lehetsz benne, hogy TÖBBSÉGI VÉLEMÉNY! Még az anyakönyvezett nevemet, meg a címemet is megadhattam volna, és még bíróságra is rohangálhatnál, akkor se bírnál semmit, mert a csúnya szavakból a betűket kipontoztam, a többi meg állatfajták meg vélemény. De te ezt úgy se érted, fogadjunk, hogy még ehhez is hü...e vagy.

Őszinte ingatlanos? Ez vicc? Mint a szűz k...rva.

Maradok tiszteletlenül, mert azt nem érdemeltek!

Egy Normális Ember Akinek NEM Kell Ingatlanos!

 

Kedves Normális Ember,

 

Tévedni tetszik. Olyan posztok is meg szoktak jelenni ezen a blogon, amelyekben ingatlanos közreműködése nélküli eladással vagy bérbeadással kapcsolatban látja el tanácsokkal az olvasókat.

Megnyugtatom: szerencsére nem kötelező ingatlanközvetítő szolgáltatását igénybe venni, azt mindenki szabad akaratából dönti el.

Azonban meggyőződésem: hogy az esetek jelentős részében, még a közvetítői jutalék levonásával is gyorsabban és kedvezőbb áron lehet ingatlant adni-venni, bérelni vagy éppen bérbe adni.

Természetesen ingatlanosból is jót kell választani, hiszen valóban akadnak kóklerek, pénzlenyúlók stb. meg fog lepődni, de ha átböngészi a blogunkat, ilyenekről is írtunk.

Ami a nagy ingatlanhirdető internetes portálok árazását illeti: nyilván ők sem állítják a feje tetejére a kapitalizmust. Azoknak az ingatlanközvetítőknek, akik folyamatosan, nagyobb tételben hirdetnek bizonyára egy egységnyi hirdetésre vetítve kedvezőbb áron kínálják a szolgáltatásukat. Hiszen bármelyik termék vagy szolgáltatás nagykereskedelmi áron, vagy csupán nagy tételben, jellemzően olcsóbb, mint kicsiben.

Azonban a nagyobbak között is akad olyan, például blogunk partnere, az Otthontérkép (látja, ezt sem titkoljuk) ahol 10 kép is feltölthető egy-egy hirdetéshez ingyenesen.

Természetesen tőlünk nem kell tartania, és hát mint kifejtette: semmihez sem értek, de azért halkan megjegyezném, ha máskor is ilyen hangnemben levelezne akár ingatlanosokkal, akár másokkal, nos a „kedves” jelzőiből egy-egy betű kipontozása még nem jelenti azt, hogy a szövegkörnyezet alapján egyértelműen értelmezhető tartalomban bármit büntetlenül elsüthet.

Természetesen ezt a levelet nem kizárt, hogy valaki viccnek szánta. Azonban ha az írója mindezt komolyan gondolta - beleértve az élő emberek körúti ledarálását –, akkor Önnek elsősorban valóban nem ingatlanosra van szüksége, hanem egyéb szakemberre: az orvostudományok és a pszichológia területéről.

Tisztelettel:

Őszinte Ingatlanos



 

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr9712383243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.29. 14:45:41

@Felchutty Bugrisch:

Igen, személyesen akarom kiválasztani a lakásomat, míg nem érdekel ki veszi meg az eladandó ingatlanomat, a lényeg csak az, legyen gyorsan fizetőképes vevőm. Így hajlandó vagyok eladáskor megbízni ingatlanost, míg vételkor ezt feleslegesnek látom.

Fodor Balázs 2017.03.29. 14:45:50

@Fodor Balázs: Kb. azzal lehetne a keresletet lemérni, hogy hányan hívnak föl vevőként v. eladóként kifejezetten ingatlanost. Mert az, hogy felhívok egy számot vevőként és kiderül, hogy ingatlanos, az nem az én hozzájárulásom a kereslethez (persze mondhatok nemet az általa ajánlott lakásokra, de úgyis ingatlanosba botlok később, csak egy másikba). Hasonlóan eladóként sem az én hozzájárulásom a kereslethez, hogy felhívnak ingatlanosok és előbb-utóbb kivárják azt, hogy nincs időm már tovább a sok olyan vevőjelölthöz, aki a saját ingatlanosával (aki úgy hozzácsapódott) érkezik (és van ilyen sok). Simán csak szabad rablás folyik, ennyi. A piaci része a dolognak max. az, hogy 5% a leggyakoribb jutalék és nem 20, vagy 80.

Fodor Balázs 2017.03.29. 14:50:44

@christophe: "Ugyanis voltak olyan megbizàsaim amivel eltoltottem 8 oràt,rà 2 kèt napra ugyfèl bontja a szezodést..."

Na és mi a tanulság?

Arcade Macho 2017.03.29. 14:51:58

@Egyed_embere: ez sulyos
le van irva FOGLALO
aztan utana kell irni, ahogy a PTKban van ertelmezve, a tobbi meg bullshit
utana menni kell ugyvedhez es akkor ennyike...

alien 2017.03.29. 14:53:16

ja nagy szükség van ingatlanosra az én pénzemből a lakásomat eladja másnak és nem tesz semmit egyébként tényleg
a darálást meg a stílust leszámítva ezt mondja és jól mondja a poszt

Kivancsi 2017.03.29. 14:54:29

"Azonban meggyőződésem: hogy az esetek jelentős részében, még a közvetítői jutalék levonásával is gyorsabban és kedvezőbb áron lehet ingatlant adni-venni, bérelni vagy éppen bérbe adni."

ebben lehet nem csak en erzem az ellentmondast? vagy alproblema? :):)

alien 2017.03.29. 14:54:37

@ljubityel: kizárólagos szerződéseik vannak nem tárgyalhatsz közvetlenül mert akkor is fizetni kell

christophe 2017.03.29. 14:56:15

@Fodor Balázs: nem èrtunk egyet,de semmi gond,el lehet ingatlant egyedul is adni ,az hogy valaki mi alapjàn vàlaszt ingatlankozvetitot,ismèt szabadon vàlasztott,senkit se kènyszeritenek.Hàlapènz ellen,magànkorhàz sokba kerul,de lèteznek màr nagyon jo biztositàsok.

christophe 2017.03.29. 14:57:58

@Fodor Balázs: az hogy az éremnek kèt oldala van.

alien 2017.03.29. 14:58:52

@Csülkös Pacal: a legszebb, hogy letetetnek olyan emberek jelentős pénzt velem akiket életemben nem láttam és amikor mondjuk felszámolják a cégüket vagy a nav foglal onnantól mehetek a pénzem után.

para_noir 2017.03.29. 15:01:25

@alien: tárgyalhat, senki nem tilthatja meg, hogy beszélj egy másik emberrel, csak annyi, hogy akkor is fizetni kell. Nem értem ezt az eladó-dugdosást, mert ha van kizárólagos szerződés, akkor édesmindegy, pont akkor ereszthetné össze az ingatlanos a két felet, hiszen ilyenkor ő már mindenképp pénzéhez jut, ha létrejön az adásvétel. Ha nincs kizárólagosság, akkor lehet azt megtenni, hogy a közvetítőt kizárva megegyezik a vevő és az eladó.

Fodor Balázs 2017.03.29. 15:01:50

@christophe: "el lehet ingatlant egyedul is adni"

Senki nem mondta, hogy nem. Én arról beszélek, hogy a jelenlegi ingatlanpiac a gátlástalan nyomulás és a lehúzás rendszerszintű példánya. Hogy egyedi esetek esetleg kilógnak ebből, az egy dolog.

"az hogy valaki mi alapjàn vàlaszt ingatlankozvetitot,ismèt szabadon vàlasztott"
Ez is semmitmondó frázis, amit mindenre el lehet puffogtatni. De azért ha szar az autóm, akkor ne legyen már érv, hogy de hát választhattam volna szabadon másikat is.

"Hàlapènz ellen,magànkorhàz sokba kerul,de lèteznek màr nagyon jo biztositàsok."
Csak a gond ott van, hogy fizetem a TB-t is mindenképp, ha fehéren jutok pénzhez. És nem, a hálapénz - mint rendszerszintű problémának - nem a magánkórház, meg a külön biztosítás a megoldása, az csak az elkerülése. Jól megy a csúsztatás, meg a relativizálás, ingatlanos vagy talán?

GöTi 2017.03.29. 15:01:54

Statisztikai adatkérés az Otthontérképhez: (egyetlen SQL lekérdezés...)

a hirdetések hány százalékában van kitöltve a belmagasság értéke?

Nincs cantija a retek ingatlanosnak?

Nincs több kérdésem.

Fodor Balázs 2017.03.29. 15:02:25

@christophe: "az hogy az éremnek kèt oldala van."

Kifejtenéd?

Fodor Balázs 2017.03.29. 15:04:27

@GöTi: "a hirdetések hány százalékában van kitöltve a belmagasság értéke"

A hirdetések egy figyelemre méltó százalékában a négyzetmétert sem sikerül papírról a gépbe átvezetni rendesen.

ljubityel 2017.03.29. 15:06:23

@Klesk: Azért ezt a baromságot ne terjeszd!
A ki fizet kérdéshez pedig:
Az eladó az ingatlant adja, a vevő a pénzt! Tehát aki pénzt kap, az a vevőét kapja. Az eladó egy fél WC-vel, vagy egy konyhasarokkal tudna fizetni!
Aki ingatlanos oldalról szól hozzá, az mind hazudik!
A piacot az ingatlanosok manipulálják, az árakat ők hajtják fel, ill, törik le.
Minden ingatlan tulajdonosa szerepel a tulajdoni lapon. Ha ismerem az ingatlant, ismerem a tulajdonost. Nem kötelező hülye vevőnek lenni és utána meg picsogni!

Fodor Balázs 2017.03.29. 15:09:19

@ljubityel: "Az eladó az ingatlant adja, a vevő a pénzt! Tehát aki pénzt kap, az a vevőét kapja. Az eladó egy fél WC-vel, vagy egy konyhasarokkal tudna fizetni!"

Mert miért? Akinek lakása van, annak nem lehet a lakáson kívül még pénze is?

2017.03.29. 15:13:33

@ljubityel: MIlyen hülyeséget ne terjesszek?

Csülkös Pacal 2017.03.29. 15:39:15

@para_noir: Az "eladó dugdosást" azzal indokolják, hogy esetleg a 2 fél egymás torkának ugrik, és akkor az ő fáradtságos, addigi munkájuk kárba vész, és a vevő, vagy az eladó moderálatlansága miatt füstbe megy a keményen megdolgozott jutalék.

Maradjunk abban, hogy a közvetítő cégek (hálózatos, egyedi; pici, nagy) nevében futkorászó ügynökök 95%-a kb. egy lókupec vagy egy autónepper szintjén mozog; főként, ami az elvárható pénzügyi, jogi, műszaki és architekturális ismereteket illeti, és ezen ismerethalmaz az arroganciájukkal fordítottan arányos. Feltehetően azt kapják "mestereiktől" útravalóul a tudás helyett, hogy minél butább/hülyébb vagy, legyél annál bunkóbb és arrogánsabb.

Az ápoltság, és a hiánytalan fogsor az pedig már egy extra kívánalmi kategória.

Bambano 2017.03.29. 15:50:07

amikor a mostani lakásomat vettük, egy ingatlanos nagyon durván csőbe húzott. haverokon keresztül kerestem jó ügyvédet. úgy sikerült normálisan megoldani a problémát, hogy a tökre véletlenül kiválasztott ügyvéd az ingatlanos apósa volt, így családi alapon rendezett egy kis kiabálást az ingatlanirodában.

utána sínen volt minden. ahogy hofi mondta a focistákról: só annyi lenne...

vackor1 2017.03.29. 16:12:50

Lakásnál/háznál még csak-csak szükség lehet - mondom LEHET - ingatlanos közreműködésére ha valaki teljesen fogalmatlan ehhez , de én egy pesti telek eladása után fizettem 4,5 millió + ÁFA jutalékot.. Na , ugyebár egy üres telken sok mindent nem kell magyarázni, mutatni, ellenőrizni , mégis ennyit kért egy országos hálózat.
Természetesen tudtam , nem ért meglepetésként, csak picit gusztustalannak éreztem , viszont én ugye annyival magasabb áron hirdettettem meg , hogy én megkapjam azt a pénzt, amit szerettem volna érte. Ki járt rosszul? Igen, a vevő, hiszen ő megfizette az ingatlanos jutalékát is , akinek aztán semmi dolga nem volt ezzel azon kívül, hogy feltette a honlapjára meg még pár helyre és esetleg kiajánlotta egy-két ügyfélnek, aztán számlázott. :))
Ebben a relációban valóban tisztességtelennek éreztem azt a jutalékot , de különösebben nem izgatott, a vevő "kifizette" helyettem.
Az mondjuk biztos, hogy ha én akartam volna megvenni, akkor HRSZ alapján megkeresem a tulajt - pár ezer forint - és azonnal lealkudom minimum a jutalék összegét , de aki erre sem képes, az hízlalja csak az ingatlanosokat...

ljubityel 2017.03.29. 16:36:56

@Klesk: "Kár butuskázni, mert Távmunkás barátunk azt írta, hogy a vevő nem dönthet, ami tökéletesen igaz. Az eladó megbízta az ügynököt, a vevő tehát már nem dönthet. A vevő nem feltétlenül tud közvetlenül tárgyalni a tulajdonossal, mert ha kizárólagos szerződést írt alá, akkor nem adhatja el az ingatlanos nélkül."
Ha én vevő vagyok, én döntök mindenben. Nálam a pénz!

ljubityel 2017.03.29. 16:38:54

@Fodor Balázs: Hú baker, zseni vagy! Ha netán ráérsz, tanulj meg egy-két kereskedelmi alapfogalmat!

2017.03.29. 16:50:50

@ljubityel: Sajnos nem. Ha az eladónak kizárólagos szerződése van az adott ingatlanossal, akkor az ingatlanos akkor is meg kell kapja a jutalékát, ha közvetlenül a tulajdonos adja el. Abból a szempontból te döntesz, hogy figyelmen kívül hagyod a kizárólagos szerződéses ingatlant. De ha pont olyat szemeltél ki, akkor már csak az ingatlanossal boltolhatsz. Nem véletlen, hogy ezt nyomatják.
studiolum.blog.hu/2011/05/24/az_ingatlan_kozvetitesi_megbizasi_szerzodes_fo_elemei

anyadmajma 2017.03.29. 17:02:08

nekünk is tele van a ...-k az ingatlanosokkal. Jó ideje keresünk kertes házat, eddig 2x futottunk bele ingatlanosba, de mintha nem is ezen a bolygón élnének. Elmondom a paramétereket méret/telek méret, csak 1 szintes, milyen környék, stb. akkor nem tudom elhinni, hogy egyetlen egyet sem tud felfogni. Basszus kivétel nélkül olyanokat mutogatott vagy akart megmutatni ami nem felel meg. Ha azt mondom, hogy egyszintes min. 100 m2 azt hogy nem lehet érteni? Mi rossebbért fáraszt a csigalépcsős sz@arjaival amiben csak úgy jönne ki a 100 ha a padlásteret meg a pincét is hozzá adom. Szóval mi már csak tulajjal tárgyalunk. Ha megtalálom klassz, ha nem akkor meg jó eséllyel kamu a hirdetés, mert ilyen tapasztalunk is volt ingatlanossal.

ljubityel 2017.03.29. 17:07:04

@para_noir: "mert ha van kizárólagos szerződés"
Már ha van olyan komplett idióta, aki aláír ilyet!
Itt kezdődik az ingatlanosok gerinctelensége.
A piacon az ingatlan és a pénz szeretne gazdát cserélni. Mi a f@szért kell közé akadályokat gördíteni? Az ingatlanforgalom legnagyobb akadálya az ingatlanos. Az ingatlanos abból él, hogy átb@ssza az eladót és a vevőt. Kijátssza őket egymás ellen. Zsugázik a csalárd módon megszerzett információkkal.

ljubityel 2017.03.29. 17:12:51

@Klesk: Az eladó szerződése csak az eladót köti! Ő írta alá, ha már volt akkora balek. Engem, mint vevőt, semmire sem kötelez! Én, mint vevő, azzal tárgyalok, akivel akarok!

ljubityel 2017.03.29. 17:14:34

Kedves eladók! NE KÖSSETEK KIZÁRÓLAGOS SZERZŐDÉST! Ennyi!

ljubityel 2017.03.29. 17:16:36

@anyadmajma: Építened kéne, jobban járnál!
Mellesleg egy tisztán földszintes épület sok szempontból nem ideális és rentábilis! Ezzel azért számol!

2017.03.29. 17:23:52

@ljubityel: Hát tényleg nagy marhának kell lenni valakinek, hogy olyat aláírjon. Kollegám első telefonálói között volt az ingatlanos, aki rögtön bekamuzott egy vevőt, aki csak arra vár, hogy megvehesse az ingatlant. De kizárólagos szerződést kell aláírni. Persze el lett hajtva. Mások másképp jöttek hátulról mellbe, de általában a kizárólagosra lukadtak ki. Szóval ha az ember naiv és jóhiszemű, hamar megszívatják. Innentől téged tényleg nem, de az eladót viszont kötelezi: nem hirdetheti, nem alkudhat és nem írhat alá az ingatlanos nélkül. Te, mint vevő tárgyalhatsz vele, de nem csökkentheti az árat és ha eladja, az ingatlanost ki kell fizetni. A te döntésed annyi lehet, hogy elfogadod vagy otthagyod az egészet. Hát ezen van felháborodva mindenki, és ezért kívánják pokolra az ilyen hiénákat, mert túl sok ingatlan van a kupecek kezében.

anyadmajma 2017.03.29. 17:25:44

@ljubityel: fontolgatjuk az építkezést...
Azért ragaszkodunk a földszinteshez (nyilván valamennyire azért megemelve) hogy 20 év múlva is tudjuk a teljes házat élvezni és nem csak a nappaliból nézegetni felfelé, hogy ott fog elrohadni a mosatlan, mert a rosseb aki felmegy a lépcsőn... :)

2017.03.29. 17:34:46

Látom, megy itt a szájtépés, meg az "én jobban tudom a tutit".
Ahelyett, hogy összefognátok, oszt csinálnátok egy olyan weboldalt, ahol MINDEN ingyen van!
Websablonok ezreit lehet találni különféle oldalakon, még nagy erőfeszítésbe sem kerül.
Összedobtok 15 rugót - ennyibe kerül egy domain és egy szerver bérlése -, és máris lehet nyomni!

Ingyen a felület, címmel és telefonszámmal, esetleg email címmel.
És akkor az összes redvás genya ingatlanos elmehetne a retkes faszba, mert nem lenne kit lehúzni!

Egyébként, mielőtt!
Én más területen, de hasonló lehúzások miatt rágtam be, és már készül a teljesen ingyenes társkereső oldal, mert azon a területen ugyanaz folyik, mint az ingatlanos oldalakon.
Ott is lehúzzák a szerencsétlent. Már egy kibaszott képnézésért is fizetni kell egy emelt díjas sms-t.

Ha kész lesz az oldal, és elindítjuk - többen is csináljuk -, na attól kezdve rohamosan befellegzik a pitiáner társkeresőknek is.

Ennyi.

ljubityel 2017.03.29. 17:44:20

@Klesk: Az ilyenre az a legjobb válasz, hogy: az adás-vételi szerződéssel egyidejűleg (közvetlen előtte) aláírok majd egy eseti megbízást. Megmondom én mennyit kérek. Mondja meg ő mennyit kér. Ha alku van, az az ő pénzéből megy! Hozza a tuti vevőt!

ljubityel 2017.03.29. 17:45:41

@Látens Inszinuáció: Neked is eszed van, de 15000 Ft-od nincs! Bocsika, de minek is a honlap? A Facebook miért is nem jó?

ljubityel 2017.03.29. 17:48:28

@anyadmajma: Egy tisztán földszintes, 100 m2-es földszintes épület cca. 15-20%-kal drágább, mint ha pl. két szintes lenne! Megmarad kb. 5 MFt-od, és még sportos is maradsz! :-)

2017.03.29. 17:54:52

@ljubityel: Hát persze, ez az egyetlen megoldás. De ha belegondolsz a hétköznapi emberek gondolkodásába, akár a választások eredményeire tekintettel, nos azt kell mondani, hogy teljesen behülyíthetőek a polgárok. És sajnos túl sok balek, jóhiszemű, hiszékeny ember van, akit a hiéna ingatlanosok simán bepaliznak. Ettől találkozik az ember annyi kupec által kizárólagosan árult házzal, lakással. És ettől hány sugárban mindenki. Amúgy a facebookos kommentedhez szólva: sokan nem akarják fotójukat és személyes adataikat amerikai cégeknek ingyen átadni, ezért elzárkóznak a regisztrációtól. És ezt teljesen megértem.

Gipsz Ferenc 2017.03.29. 18:00:10

Ez azert extrem, de etto fuggetlenul en is ruhellem oket mint a szart. Ha maganemberkent el akarsz adni egy ingatlant, addig fognak tenylegesen, folytatolagosan zaklatni, amig nem irsz ala veluk valamit. Rohadjanak meg.

Tajgetoszvagybazmeg 2017.03.29. 18:09:30

Friss élmény. Lakást hirdetek. Nem csak be van pipálva, hogy nem hívjanak ingatlanosok, hanem caps lockkal beleírtam a szöveges részbe is. Természetesen naponta hívnak irodák 3 hónapja. Van olyan Duna House-s iroda, amelyekkel már vagy ötször beszéltem. Ez a DH-s franchise csapat olyan kemény, hogy múltkor a főnök vagy egy magát főnöknek képzelő, agresszív fasz, egy zetorarcú OBV-Brokernet sales manager típusú, MLM-takony - én kérek elnézést mindegyik jelzőért és szókapcsolatért - felhívott, hogy aszonyga, ő nem látja a rendszerükben, hol is van pontosan ez a lakás, és akkor én ezt mondjam meg, de kurva gyorsan. Úgy küldtem el a picsába, hogy ihaj.

A 95%a vérszívó takony. A kivételes 5% valószínűleg tisztességes és ügyes.

has 2017.03.29. 19:10:05

@Fodor Balázs: Nem céget, közvetítőt.

VALAKI1969 2017.03.29. 19:11:34

PANCSEREK VAGYTOK! Én sok lakást adok-veszek, béreltetek, és én is beleírom a hirdetésbe, hogy ingatlanos neee. Aztán ha mégis (és mindig mégis), akkor este hétre megbeszélem vele a talit a "ház előtt", aztán mikor hív a helyszínről, akkor elnézést kérek, 10 percet kések, aztán mikor megint, akkor még ötöt, aztán arra az estére kikapcs... És röhögünk otthon mint az állat, az utóbbi időben már alig várom, hogy egy-egy hirdetésemre jelentkezzen a következő áldozat... Jó mi?

has 2017.03.29. 19:13:02

@FlybyWire: Nem csak hülyék lusták elmaradottak dolgoztatják a közvetítőket, hanem aki nem ér rá folyamatosan időpontokat egyeztetni, lakást mutogatni, elhajtani a fellegekben járó alkudozókat.

has 2017.03.29. 19:16:01

@Fodor Balázs: Az illetéket új vásárláshoz az eladó akarja visszakapni. az egy másik megbízás, ha én vételre bízom meg a közvetítőt. Ilyet is lehet, csak kevesen veszik igénybe.

has 2017.03.29. 19:23:53

@Fodor Balázs: POntosan annyi ingatlanos van, amennyit a kereslet el tud tartani.

2017.03.29. 19:28:49

@ljubityel:

Azé, mert ha a faszbúkon működne az adás-vétel ingatlanos nélkül, akko az menne is.
És már rég éhen halt volna az összes faszkalap ingatlanügynök.

Így már világos?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.03.29. 19:57:11

@MaxVal BircaMan HJCD: Akkor bízz meg egy ingatlanost birka, a te bajod. De engem ne akarj meggyőzni a saját hülyeséged igazáról!

christophe 2017.03.29. 20:31:10

@Fodor Balázs: persze kifejtem,az eladok, vevojeloltek kozt is vannak parasztok,turistàk nincs fix fizu,vannak viszont havi fix koltsègek,szombat,vasrnap,este is vàlaszolsz a megkeresésekre mèg akkor is,ha 95%-a idopazarlàs,mutatàs is az elado ill.vevo igènye szerint.Nekem szerencsém volt nem volt kotelezo ''hideghivàs'' kvota az irodnkban,egyèbkènt nem maradtam volna ott 3èvig,azirodàba betèrok,ill szorolap alapjàn voltam megbizàsaim.Nem gyozom hangsulyozni,ez egy szolgàltatàs nem kotelezo igènybe venni,vannak jok ès igen vannak koklerek,mint minden màs szakmàban.

Arcade Macho 2017.03.29. 20:58:50

@vackor1: jah igen itt jon elo a vevodugdosas...
vagy te kiraktad a nagy ingatlanos portalra ugyanannyiert es csak a HRSZ hozzaadasaval?
ha nem akkor inkabb te voltal az aki bukta az ingatlanos jutalekat...

Almandin 2017.03.29. 22:34:29

@para_noir: Nekem volt olyan esetem is, hogy a házban, ahol lakást néztem, jött egy cigány szomszédasszony érdeklődni. Az ingatlanos pedig utána letagadta, hogy a szomszéd c lenne, pedig olyan típus volt, olyan életmóddal, hogy 100% volt, hogy az.
Vagy: jártam olyan helyen, ahol annyira vizes volt a fal, hogy párás volt bent a levegő. Leültem a kárpitozott székre, a kárpit olyan nedves volt, hogy vizes lett tőle a ruhám, még attól is tartottam, hogy ha kimegyek, azt hiszi rólam valaki, hogy bepisiltem. Ennek ellenére az ingatlanos és a tulaj letagadták, hogy vizesedik az épület.
Ezek még csak a lightos sztorik, folyt.köv.

Almandin 2017.03.29. 22:35:39

@Tajgetoszvagybazmeg: Nehéz lerázni a vérszopókat.

Almandin 2017.03.29. 22:47:25

@Felchutty Bugrisch: Az ingatlanos igazából két esetben jó választás: ha valakinek nincs ideje mutogatni az ingatlant, vagy valamiért problémás (pl. nincs benne fürdőszoba), és emiatt nehezebb eladni.
Egyéb esetekben valóban szükségtelen. Sajnos nálunk mintha életcélul tűzték volna ki ezek a paraziták, hogy minden tranzakciót lesápoljanak, erőszakosan ajánlkoznak, közbe akarnak ékelődni.

Fodor Balázs 2017.03.29. 23:11:00

@has: "POntosan annyi ingatlanos van, amennyit a kereslet el tud tartani."

Meddig írogatod be ezt a hülyeséget? Nincs akkora kereslet rájuk, mint ahányan vannak. Ez egy torz piac, ahol nem tisztán a kereslet/kínálat alakítja az aktuális állapotot.

Fodor Balázs 2017.03.29. 23:14:17

@christophe: "Nem gyozom hangsulyozni,ez egy szolgàltatàs nem kotelezo igènybe venni,vannak jok ès igen vannak koklerek,mint minden màs szakmàban."

Az oravecz nórai semmitmondás, és a probléma meg nem értésének bizonyítéka ez. Olvasd el és értelmezd azokat a hozzászólásokat, amik pont arról szólnak, hogy persze, nem kötelező, csak sok esetben nehezen megkerülhető. Ez utóbbit használja ki a hiéna bagázs.

horex · http://horex.uw.hu/ 2017.03.30. 00:27:11

@FlybyWire:
A statikus és a tájékozott ügyvéd sem dolgozik ingyen
Eladó ingatlant meg szinte alig találni amit nem ingatlanos hirdet
Én sem találtam magánhirdetőt, pedig kb. háromnegyed évig keresgéltem a neten
Egyikhez hívtam statikust, nem is vettem meg
Amit megvettem végül, ott meg suskus volt de az ügyvéd rájött
A lényeg hogy ezeket az ingatlanoson kivül is meg kell fizetni

Eladásnál én is kihúztam egy halom pontot a szerződésböl és mivel kevesebbért sikrült eladni mint vártam, az ingatlanos jutalék %-a is lejebb ment

Almandin 2017.03.30. 01:40:44

Na, folytatom. A legcifrább eset még hátravan.
A vevőket az ú.n. megtekintési nyilatkozattal tudják lehúzni, ha azok nem figyelnek oda. Ennek gyakran van egy olyan, többnyire apró betűs záradéka, hogy ha más ügynökön keresztül, vagy csupán az eladóval a vigéc háta mögött megegyezve veszi meg a vevő a lakást, és erre a vérszívó rájön, akkor megkötbérezik az eladót. A kötbér az adott ingatlan közvetítési jutaléka, ami többnyire több százezer forint.
Én már többször megtagadtam ennek aláírását. Az addig kedves ügynök hirtelen ingerült, udvariatlan lett. Erre én kifejtettem az okot: általában egy ingatlant több ügynökkel is hirdettetnek, pl. az ingatlan.com-on egy lakás gyakran 3-4 példányban, több ügynökkel, akár fél-egymilliós árkülönbséggel is fenn van. Nos, ha én nem írom alá a papírt, és pár nap múlva meglátom azt a lakást mondjuk 500 ezerrel olcsóbban, persze, hogy attól fogom megvenni, aki olcsóbban árulja. Emiatt nem írok alá ilyet.
Amikor ezt kifejtem, az ügynök általában még megpróbálkozik a bűntudatkeltéssel. Azt próbálja velem elhitetni, hogy én vagyok az inkorrekt, ha így teszek.
Nos, attól, hogy valaki megmutatott egy lakást, attól még nem vagyok köteles tőle vásárolni! Ez olyan, mintha mondjuk szekrényt akarnék venni. Az adott típus mondjuk több bútoráruházban is megvásárolható. Elmegyek az egyikbe, ott az eladó bemutatja a terméket (tehát dolgozik vele, mint az ingatlanos), utána, viszont, ha a másik áruházban olcsóbb, ott fogom megvenni. Mert hülye azért nem vagyok, mint ahogy a szlogen mondja. Mégsem hallani, hogy bútorkereskedők kötbéreznék a vevőket, csak mert a konkurenciától vett.
Egyszer mégis rákényszerítettek a megtekintési nyilatkozat aláírására egy aljas trükkel: kb. félórás veszekedés és az irodavezetőhöz való dühös beviharzásom után maga az irodavezető zsarolt meg. Miután tudta, hogy nincs jogi kötelezettségem arra, hogy aláírjam (mert valóban nincs), közölte a következőt: én bent jártam a lakásban, ha onnan eltűnik valami, én leszek az első számú gyanúsított, hogy elloptam. Tehát írjam csak alá, mert ha nem teszem, meggyanúsíthatnak lopással. (Persze a lopás szót nem ejtette ki azon a hazug száján, de egyértelmű volt a szituáció). Mivel kinéztem belőlük, hogy akár direkt elemelnek valamit, hogy utána rám kenhessék, és feljelenthessenek, nagy dühösen alákörmöltem a rohadt nyilatkozatot, de ez volt az a momentum, ami után végleg megutáltam az egész ingatlanos bandát.

Almandin 2017.03.30. 01:45:37

@Almandin: Helyesbítés: a vásárlót kötbérezik meg, nem az eladót, ha mástól vett lakást.

Almandin 2017.03.30. 01:50:40

Másik sztori: néztem egy lakást. Másnap felhívott az ügynök, hogy tegyek gyorsan árajánlatot, mert valaki érdeklődött, le ne maradjak. Elutasítottam, mert nem tetszett a ház, ahol a lakás volt.
Kb. egy hét múlva az utcán rám köszön valaki: az eladó lakás tulaja volt, rám ismert. Kérdeztem: érdeklődött-e azóta valaki a lakás iránt. Kiderült, hogy senki. Tehát az ingatlanos bekamuzott egy álvevőt, hogy beleugrasszon az üzletbe. Lebukott, de nem buktattam le a tulaj előtt (pedig lehet, hogy megérdemelte volna).

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.30. 06:47:01

@Felchutty Bugrisch:

Megtettem ezt többször is.

Egyszer volt csak rossz tapasztalom: a Duna House nevű csaló céggel.

she_wolf 2017.03.30. 06:48:15

@Klesk:
"A vevő nem feltétlenül tud közvetlenül tárgyalni a tulajdonossal, mert ha kizárólagos szerződést írt alá, akkor nem adhatja el az ingatlanos nélkül."

De, eladhatja. Árulom a lakásomat, ingatlanost is bevontam, ugyanis az eladandó ingatlan és a lakhelyem messze vannak egymástól ahhoz, hogy mindenkivel ott lehessek.
Az ingatlanossal kötött szerződésemben benne foglaltatik, hogy amennyiben egy "saját vevőnek" adom el a lakást, fix "X" összeget vagyok köteles neki fizetni.
Nekem belefér, hogy a sok gyépés vevővel bajlódjon helyettem, akiknek hiába mondod el telefonban hogy pl. kizárólag villany van a házban, gázbekötés sehol az egész társasházban, majd a helyszínen csodálkozik rá, hogy jéééé...nincs gáz? Hátakkorénmosthogy... hátígymártárgytalan. És elvonul, felháborodva. Szexuálja ezzel az ingatlanost, fizetem a numerát:)

she_wolf 2017.03.30. 06:53:50

@Klesk:
"...de az ingatlanosnak akkor is jár a jutalék.."
Nálunk nem %-arányos jutalék van kikötve, hanem fix összeg, ami akkor is annyi, ha 100 milláért adom el, és akkor is, ha 25 forintért.

horex · http://horex.uw.hu/ 2017.03.30. 08:39:21

@Almandin:
" apró betűs záradéka, hogy ha más ügynökön keresztül, vagy csupán az eladóval a vigéc háta mögött megegyezve veszi meg a vevő a lakást, és erre a vérszívó rájön, akkor megkötbérezik az eladót. "

Olvastam és aláirtam nem egy megtekintésit, de olyan pont nem volt benne hogy csak ő tőle vehetem meg
Az igen, ha utána visszamegyek és kikerülve őt veszem meg a tulajtol

ljubityel 2017.03.30. 09:02:54

@Klesk: Pl. a DH az egy izraeli titkosszolgálati fedőcég. Annak bezzeg kiadod magad! Beengeded a lakásodba, lefotózza, stb.

2017.03.30. 09:10:22

@ljubityel: Mi az a DH? Én biztosan nem engedtem be a lakásomba lefotózni senkit!

christophe 2017.03.30. 09:10:43

@Fodor Balázs: ''nehezen megkerulheto'' hagyjuk màr felnott emberek vagyunk,kell vagy nem.Lakàsod àrulod,èrdeklodoket akkorra hivni,amikor eleve otthon egyszerre akàr tobbet is, ingatlanost,ha nem hivtad azonnal kirakni,ha jo a kecod ,papirok rendben,ès jol van beàrazva magàtol is elmegy..

christophe 2017.03.30. 09:24:31

@Almandin: keresd meg az olcsobbat,vagy egyszerubb keresd megd a tulajt magyaràn dolgozzàl meg èrte!Taxisnak,ja a màsik cég x ft-al olcsobban hozott volna el,ètteremben màshol olcsobb ès finomabb.Bàrmi is a szakmàd kèpzeld el,hogy szerzodès nèlkul dolgoztatnak,ès a vègèn vagy kap fizetèst ,vagy nem,de inkàbb nem.Vonzo,ugye?

para_noir 2017.03.30. 09:27:56

@Látens Inszinuáció: ilyen már van, úgy hívják, hogy ingatlan.com. nem ez a baj, hogy nincs felület, hanem hogy ezt a felületet teleokádják az ingatlanosok. Ha csinálok egy ingyenes ingatlanhirdető oldalt, akkor két órán belül tele lesz az ingatlanosok hirdetéseivel, aztán hadakozhatsz naphosszat, hogy kiderítsed melyik tulajos és melyik ingatlanügynökös hirdetés, telefonálgathatsz, törölgethetsz.

Arcade Macho 2017.03.30. 09:30:44

@Almandin: mondjuk csodalkozom hogy kiadtak az ingatlan adatait ugy hogy nem irtal ala elotte semmit :)

igazi hős 2017.03.30. 09:34:59

Utóbbi 2 ingatlan vétel illetve eladásom: amikor eladó voltam, szívesen megbíztam volna egy ingatlanost, hogy ne kelljen az örökölt lakásban sokat lennem: odaadom a kulcsot, ő meg hozza a szerződést. Egyik ingatlanos sem volt hajlandó sikerdíjas szerződést kötni (fix % helyett kap 100 ezret + a minimálár feletti részből egy vastag szeletet), azaz egyik sem volt hajlandó kockáztatni és az én érdekemet nézni. Egyébként a végén annyiért ment el, hogy a közvetítő egy százassal jobban járt volna, ezt a végén meg is mondtam neki.
Amikor vevő voltam, mondtam egy árat a kiszemelt lakásra, de a tulaj azt mondta, hogy az ingatlanos szerint többet ér. Valószínűleg nem az ingatlanos mondta a magasabb árat, hanem ő mondta be a vágyott összeget, az ingatlanos meg bólogatott, hogy persze, megér annyit. Aztán 3 hónapig nincs vevő, lejjebb megy 10%-ot, még mindig nem nagyon jönnek. Aztán rájött, hogy ha még enged, akkor a jutalékkal együtt, már ott van, amit én mondtam és elfogadta az árat. Bukott rajta 4-5 hónapot, ha csak a kamatokat nézzük, akkor több százezret. Miért? Mert az ingatlanos vagy nem ismerte a környék árait, vagy ismerte, de irreális feltételekkel is megkötötte a szerződést "csak legyen papír" alapon. Nem tudom, melyik a rosszabb.

para_noir 2017.03.30. 09:36:51

A bérbeadásnál is jó firmák az ingatlanosok, év elején segítettem egy külföldön élő ismerősömnek kiadni a budapesti lakását, feldobtam a hirdetést, sorba hívtak az ügynökök, hogy ők kiadják 10-20%-kal többért, a sikerdíj egy havi lakbér. Hát még mit nem, remek lakás volt, jó helyen, a piacinál icipicit alacsonyabbra beárazva bő egy hét alatt elment. Biztos jó buli lett volna 3X10 perces melóval 130 rongyot keresni, felejtős kisbarátaim :)))

Arcade Macho 2017.03.30. 09:54:46

@igazi hős: "(fix % helyett kap 100 ezret + a minimálár feletti részből egy vastag szeletet)"

en is ezt tartanam korrektnek!!!
szoval ha van egy panel ami 15 milkat er kint a piacon mert lathato hogy annyiert elmennek tucatjaval akkro a 15 milkasert en is el tudnam adni, tehat miert is kellene az utan a hadisarcot fizetni?

telkoe 2017.03.30. 09:58:31

@para_noir: Azért az ingatlan.com becsületére legyen mondva, hogy korrekt árakon dolgoznak és próbálnak valahogy az ingatlanos hülyegyerekek közt rendet tartani, bár egyelőre nem sok sikerrel.
Egyébként én sem értem, miért kellene egy ingyenes oldal :)

A bérbeadásnál is jó firmák az ingatlanosok
Én ezt inkább a szokásos általános hülyeségüknek tudom be. Segítek több lakást kiadásában, mindig van pár ingatlanoshülye aki felhív hogy 10% többért kiadja, és egyszerűen nem érti, hogy egy éven belül (amig "garanciát" vállal h nem megy el az első bérlő aki éppen beesik rajta keresztül) nem hozza vissza az ingatlanos felárat az árbevétel növekvés.
Némi magyarázat után egy részük felfogja, a másik része meg megsértődik hogy nem értem hogy magasabb lesz a havi lakbér és az milyen jó nekem.
Egyébként az a kisebbik baj hogy a hülyegyerek 3x10 melóval keres pénzt, azűrösebb dolog az hogy nem válogathatsz a jelentkezők közül ha egyszer hoz egyet az ingatlanos.

Arcade Macho 2017.03.30. 09:58:45

@para_noir: berlemennyel az a gond hogy en szivesen adnam ingatlanosnak hogy intezzen MINDENT
ja hogy olyan nincsen, de amikor jon a berlo azt azzal "szűrik" ki, hogy ki tud-e kicsengetni rendes kaukciot... amit azonnal zsebre is vagnak en meg ott allok poren semmi biztositekkal, de SEMMIvel aztan ha beut a menyku akkor meg a kaucioval se tudom a kart enyhiteni
tehat en a piaci ar ala joval alacsonyabbra belottem, es akkor egy delelott hivtak mar vagy 6an, ugyanis az ingatlan.com -on be van egy csomo embernek allitva (FOKENT lakasberles eseten) a hirlevel, reggel megkapja latja hogy kedvezo es azonnal hiv is...

vackor1 2017.03.30. 10:22:28

@Arcade Macho:
Bocs, hogy nem értem, de mi jön elő? Vevődugdosás? Miért kellett volna nekem kitennem bárhova is a HRSZ-t ? Miért és min/mivel buktam bármit is?
Biztos, hogy
a, nekem akartad ezt írni ,
b, elolvastad ÉS megértetted a hozzászólásomat?

2017.03.30. 10:53:42

Szerintem az egyik fő gond az az, hogy beteg díjak vannak. Az általam vásárol 63 négyzetméteres házért 1100 négyzetméteres telken 1% volt a tarifa, ez 55 ezer forintot jelentett. Itt faluhelyen ennyi az árfolyam, és ennyit jó szívvel ki is fizet az ember. Kollegám 77 négyzetméteres pesti házáért 100m2-es telken már a 20 milliós árral 900 ezer lenne az ingatlanos tarifája. Hát ez már túl van a fájdalomköszöbön. Semmivel nem kell több fotót csinálnia, nem kell több helyen hirdetni, a pesti ház még könnyebben el is megy. Ez már teljesen beteg összeg. Ha elfogadható árakat kérnének az ingatlanosok, adott szolgáltatást adott forint összegért, szerintem még keresnék is őket az eladók, nem kéne így hiénázni.

Arcade Macho 2017.03.30. 12:43:26

@vackor1: nehez a 6 millas buktat elfogadni igy jon az onmagadnak valo bizonyitas, ugye?

tudod lehet ugy is hozzaallni hogy van egy telek, azt lehet tudni mi a hrsz -e es csak ugy random felhivni a tulajt, hogy mi van kötsög adnad mar el azt a telket?
de altalaban nem igy mukodnek a vevok, hanem ugy valahol latja, hogy elado a telek es igy rakereshetNEK hrsz alapjan

2017.03.30. 12:48:04

@ljubityel: Jaja. Nincs az az isten, hogy ingatlanossal adassak el bármit is. Mindig szégyennek tartottam olyanért pénzt adni, amit én is meg tudok csinálni. Ingatlanosnak meg elvből sem adnék pénzt. Ezért nem is adom meg az adataimat, és nem is fog fotózni semmit. A facebook-os dolog is ilyen: ha kiírnák a kezdő oldalra, hogy a személyes adataidat és fotóidat bármikor bármire felhasználhatjuk és a beleegyezésed nélkül bármikor átadhatjuk harmadik személynek, hát alig hiszem, hogy ennyi regisztrált tag lenne. Csak szarnak elolvasni a szerződési feltételeket! Nem mintha személyem bárkit is érdekelne, de ne már...

Almandin 2017.03.30. 13:28:23

@horex: Irodája válogatja, van-e megtekintési nyilatkozat. Van, ahol nincs, máshol van, de csak annyi, hogy láttam a lakást, semmi több.
A hozzászólásod ellentmondásos, mert amit írsz, hogy azt íratja alá, hogy ne menj vissza őt megkerülni, az pontosan azt jelenti jogilag, hogy mástól sem veheted meg. Pl. ha másnap meglátod egy internetes portálon, hogy K.M. üzletkötőnél az Y. cégnél több százezerrel olcsóbb a lakás, és tőle veszed meg, és erre az az iroda rájön, akinek aláírtad a nyilatkozatát, megkötbéreznek.

Almandin 2017.03.30. 13:37:24

@christophe: Eladóként könnyebb kikerülni az ingatlanosokat. Vevőként nem nagyon lehet őket. Ritka az az eset, hogy be lehet azonosítani a lakást. Ez főleg akkor történik meg, ha külső fotót is készítenek a házról, és a vevő ismeri a környéket. Ilyenkor akkor lehet megkerülni a vigéct, ha az eladónak nem kizárólagos a szerződése. Ha ugyanis valaki kizárólagos szerződést köt, a legtöbb iroda aláíratja, hogy ha megkerüli az ingatlanost, akkor kötbért fizet (ami a közvetítői díj, százezrekre rúg).
Néhány évvel ezelőtt az interneten hirdetett lakásoknál szinte nem volt olyan, amit ne ingatlanos hirdetett volna. Ma már nagyobb az aránya az olyan lakásoknak, amiket maga a tulajdonos hirdet. Ennek több oka van: jobban pörög az ingatlanpiac, másrészt sokaknak elege lett az ingatlanosok gátlástalanságából, csaló trükkjeiből (tisztelet a kivételnek).

Almandin 2017.03.30. 13:44:14

@Arcade Macho: Ez úgy működik, hogy telefonban nem adják ki, megbeszélnek egy találkozót a környéken. Ott találkoznak, és mennek együtt a lakásra. Megtekintés után körmöltetik alá a papírt.
De ez sem egyforma. Van olyan iroda, ahol kiadják telefonon a címet, és a ház előtt van a találkozó.
Inkább az a jellemzőbb, hogy a hirdetésbe nem írják bele a címet. De ez érthető. Én hirdettem már lakást tulajdonosként, és én sem írtam bele soha a pontos címet. Ugyanis azzal kiszolgáltatja magát az ember a bűnözőknek. Odamehetnek betörni (különösen, ha fotók is vannak fenn, amin látszanak az értéktárgyak is). Az igazi nagy veszély, hogy egy lakásmaffia a cím alapján kikéri az adatokat a földhivatalból és hamis adásvételi szerződéssel megszerzi a lakást úgy, hogy a tulaj egyszer sem találkozott velük.

vackor1 2017.03.30. 13:53:21

@Arcade Macho:
Na, akkor úgy látszik még is el kell magyaráznom, úgy látom téged frusztrál valami . ( amúgy ha a jutalék összegét nézed esetleg leeshetett volna, hogy 6 millió nem volt nagy tétel ebben az üzletben, simán vállalható lett volna annyival kevesebb vételár is )
Maradok általános sulis szinten, hogy mindenkinek érthető legyen . :)))
Volt egy építési telkem , amit el akartam adni 3 darab almáért.
Megkerestem ingatlanosokat, hogy megmozdult a piac , lehet hirdetni , mennyit kértek sikeres eladás esetén %-ban kifejezve.. Elárulták én meg azt mondtam, hogy remek, lehet árulni 3 PLUSZ 1/2 almáért..
No, amikor egyik hozta azt , aki meg is vette én megkaptam a 3 ÉS 1/2 almámat - mert nem engedtem belőle - , abból a fél almácskát odaadtam az ingatlanosnak éééés láss csodát, nekem megmaradt a 3 ( három ) almám, amit eredetileg szerettem volna..
Persze gondolom most az jön, hogy akkor magam is eladhattam volna 3 és 1/2 almáért és ebben a relevációban "elbuktam" a fél almát.. szerinted.. Szerintem meg nem, de ez nem lényeges , említettem már, hogy a békesség kedvéért legyen igazad, ebben az ügyben semmi jelentősége.
Ja, a telken kint volt egy molinó, hogy eladó és mivel nem kötöttem kizárólagos szerződést senkivel, így bárki lekérhette volna cím alapján a HRSZ-t, az alapján meg a tulajdonos céget ééééés akár direktben is felhívhatta volna a cég tulaját - engem :)) - , és jobban járt volna , én ugyanott lennék, az ingatlanos nem kapott volna a befektetett munkájához képest tisztességtelenül nagy pénzt , de ezt már elregéltem, hogy előre tudtam az összeg nagyságát , szóval most ne kezdjük el ezt hasogatni ..
Valami még, ami elkerülte a figyelmem? :)) Költői a kérdés, okafogyottá vált a további eszmecsere - az eddigi is felesleges volt amúgy - legyen kellemes a napod! :)

Arcade Macho 2017.03.30. 14:56:43

@vackor1: szoval van molino (mondjuk csodalkozom hogy nem a te szamod volt rajta de hat vannak akiknek semi se draga )
tobb ingatlanossal megvolt a szerzodes is?
tehat keruletre es a megfelelo parameterekkel megadva tobb ugyanolyan hirdetest feldobott az ingatlan.com?
mert akkor a vevo volt a balfek
ha csak egy ingatlanosnal volt kint a hirdetesed akkor meg te :)

magyarazzam el miert ?

ljubityel 2017.03.30. 15:35:02

@Almandin: Olyat már láttál, hogy lengett az ablakban vagy erkélykorláton a molinó?

Arcade Macho 2017.03.30. 17:05:38

@Almandin: jo nem irjak a cimet be
Rakospalota az 5.5 km atlosan
van ott minden: szemetegetomu, 2-3 vasutvonal, M0 M3 2 patak
de azert az ember menjen ki szopni a zsilettpenget akkor mert cimdugdosas van, az elado meg khmmm szoval meg az ingyenes ingatlan.com -os hirdetest se kepes kirakni UGYANAZZAL a negyzetmeterrel es rendes utca + hazszam jelolessel

christophe 2017.03.30. 17:19:44

@Almandin: vevokènt indifferens hogy van vagy nincs ingatlanos az elado fizeti a jutalèkot,amennyiben ugy gondolod a jutalèkot le tudnàd plusszba alkudni,akkor hajrà,kitarto munkàval rà lehet lelni az ingatlanra egyedul is,ha kizàrolagos a szerzodès valoban nincs mit tenni,bàr azt mint volt ingatlanos az èletben nem kotnèk.

Almandin 2017.03.30. 17:42:44

@christophe: Én is pont ezt készültem írni. Ha az eladó fizeti a jutalékot, a vevőnek mindegy, van-e ingatlanos, vagy nincs.
Egyedül a megtekintési nyilatkozatok miatt érdemes óvatosnak lenni.

Almandin 2017.03.30. 17:44:35

@Arcade Macho: Én már futottam bele olyanba, hogy egy kb. 25-30 nm-es lakást 45 nm-esnek hirdettek, és amikor felhívtam erre az ingatlanos és a tulaj figyelmét, átmentek fúriába.

vackor1 2017.03.30. 18:33:30

@christophe: @Almandin: Ez azért nem feltétlenül igaz, hiszen az eladó általában "beépíti" a jutalékot az eladási árba , azaz ha nem lenne ingatlanos 4-6 %-al alacsonyabbról indulna az ár , annyival kevesebbet is fizethetNE a vevő .. ( mondom : általában.. ) Persze akinek mindegy , hogy mennyit fizet adott ingatlanért , annak valóban indifferens , hogy van-e benne ingatlanos vagy nincs.

christophe 2017.03.30. 20:12:07

@vackor1: feltètelezès,sose lehet tudni,mi az az àr amennyièrt meg lhetett volna venni,de mondom vannak technikàk arra,hogy a vevo maga talàlja meg az ingatlant,igaz ez idoigènyes,''munkàt''kell befektetni.

Arcade Macho 2017.03.30. 20:24:16

@christophe: lakast sose fogsz megtalalni, csak ha a kollegadnak a szomszedja elmegy az ingatlanossal felmerni a terepet, de ehhez mar gyomor kell...
ezert sem ertem hogy miert nem kepesek az ingyenes ingatlanos portalt hasznalni egyesek, miert akarjak bukni a jutalekot, jajo tudom mert az ingatlanos tarsolyaban van pont az a vevo aki kivesz a mellenyzsebebol par 10 millat de a nagy ingalanos portalt nem kepes hasznalni

engem amugy amikor adtam el valamit hivtak fel hogy latta am hogy ott van egy 30as szam a tablan es akkor ELSORE megtalalt az ingatlan.com -on (ahol nekem cim + hrsz + ovezeti besorolassal PONTOSAN fel volt tuntetveminden) oszt kerdezte hogy akkor ez a 20as szam amit hivott akkor miert is ketto van (az a 30as szam, az adott ingatlanon egy tulajdonostarse volt csak hogy szoval elsore megtalalt...)

para_noir 2017.03.31. 09:54:33

@christophe: ha egy eladó megállapodást köt az ingatlanossal, akkor két verzió van. Az eladó által megálmodott ár marad, és benyeli az ingatlanos jutalékát, vagy ragaszkodik a megálmodott összeghez, és a jutalékot ráteszi pluszban. Utóbbi esetben a vevő nagyon is kifizeti az ingatlanos jutalékát.

christophe 2017.03.31. 12:22:51

@para_noir: benyeli?!amikor ètterembe mèsz akkor is''benyeled'' fozhetsz otthon is,senki nem kènyszerit arra,hogy a kènyelmesebb megoldàst vàlaszd.Vevokènt kersd meg az eladot nagyon ritka a kizàrolagos szerzodèst kotok szàma,ergo idobefektetèssel megtalàlod az ingatlant.ja,kènyelmesebb az elso telefonszàmot felhivni?akkor jon az èttermes hasonlat...

ljubityel 2017.03.31. 14:30:38

@christophe: Nem kéne tévedésbe esni! Az eladó, a vevőtől kapott pénzből fizeti a közvetítőt, ergo, a vevő fizeti az árát!

ljubityel 2017.03.31. 14:33:59

@ljubityel: És nem találod meg a házban a lakást, amelyiknek az ablakában virít a molinó?
Nem vagy képes kideríteni, ki az eladó?
Nos, az ilyen persze fizessen! Az ilyentől már az is nagy teljesítmény, hogy a pöcsét előveszi, ha pisálnia kell!

christophe 2017.03.31. 15:58:54

@ljubityel: okè ,èljen a cserekereskedelem,vagy a totàlis kommunizmus.

Ingatlanturista · www.ingatlanturista.hu 2017.04.02. 20:07:30

végig olvasva a kommenteket, ez a cikk nem azt a hatást hozta amit az oldal tulaj akart.
jol látom?

Fodor Balázs 2017.04.03. 08:43:34

@christophe: "'nehezen megkerulheto'' hagyjuk màr felnott emberek vagyunk,kell vagy nem.
amikor ètterembe mèsz akkor is''benyeled'' fozhetsz otthon is,senki nem kènyszerit arra,hogy a kènyelmesebb megoldàst vàlaszd"

Látom, nem tudsz kilépni abból, hogy attól, hogy valami nem kötelező még lehet annyira útban, hogy ne tudd megkerülni ésszerű energia befektetésével. Ne játszd azt a sötét embert, aki szerint arra, hogy a MÁV szolgáltatása szar ahhoz képest, hogy mennyibe kerül az adófizetőknek, meg nekem, ha épp vonattal megyek valahová, az a jó érv, hogy "hát de nem kötelező használni". Meg ha seggfej a kormány, akkor "hát nem kötelező itt élni, lehet más országba menni". Nem tudom, hogy csak játszod az ostobát, vagy direkt trollkodsz.

2017.04.06. 18:03:21

@has: nem az eladó fizeti az ügynököt, hanem a vevő, aki a pénzt adja. Jutalék hiányában ugyanis kisebb lehetne a vételár, ami a vevő haszna lenne. Az eladó se így, se úgy nem kapja meg a jutalék összegét, csak akkor az ingatlanos helyett a vételárat csökkentené.
Szóval óriási BECSAPÁS, hogy az eladó fizeti a jutalékot. Kérlek NE hazudj nyilvános fórumon (se).

2017.04.06. 18:09:19

@Almandin: A lakásmaffia a tulajdoni lapon szereplő összes tulajdonos nevére hamisít egy-egy személyi igazolványt? Vagy hogy másképp tudja eladni a tulaj helyett ???
süti beállítások módosítása