Őszinte Ingatlanos

dibig 2017. május 10.

Megüthetem-e a bokámat a kiragasztott lakáshirdetéssel?

Kedves Őszinte Ingatlanos!

Örököltem egy lakást, amit most árulok. De nem olyan sürgős. Facebookon már megszellőztettem, de az ismijeimet hidegen hagyta. Arra gondoltam, hogy a következő lépésem az lesz, hogy kiragasztgatom a környéken (Budapest, 7.ker, Klauzál tér), mint egy csomó más ember is. Én is lefényképeztem ilyen kézzel írott és fénymásolt hirdetéseket. Egyik keres, másik venne, lehet, hogy egymásra is találtak.

 Viszont ez teljesen törvényes? Különböző okokból most nem vennék a nyakamba semmiféle galibát.

 
Köszönettel:

Aa Ron

 

Kedves Aa Ron

 

Gyakran jogszabályt sért az ilyen hirdetés. Az más kérdés, hogy ritkán lépnek fel ellene. A közterületen bárminek a kihelyezése önkormányzati rendeletben szabályozott, annak megszegését bírságolhatják. Az áramszolgáltató (ELMŰ pl.) pedig a tulajdonában álló oszlopokra, egyéb építményeire engedély nélkül felragasztott hirdetések eltávolításának a költségét is az illegális hirdetőre terhelheti. Az árképzésbe pedig a kiszállást, letakarítást stb. is beépítik.

 

utcaihirdetes.jpg

 

 

Mivel szerepel a hirdetésen a telefonszáma, az sem kizárt, hogy ez alapján adatigényléssel fordulhatnak a mobilszolgáltatójához, aki akár az adatokat a vonatkozó jogszabályok alapján kötelezően ki kell, hogy adja és végül az adatkérési díjat is Önre terhelhetik.

 

Ha ezt a posztot viszonylag széles körben kommentelik, akkor valószínűleg olvasóink egy része az ilyen sufnituning hirdetéseket üldözendő, városképrondító förmedvénynek fogja tartani, míg mások szerint egy senkinek sem ártó, valós igény kielégítésének, amit az "élni és élni hagyni" jegyében békén kellene hagyni.

 

Vannak persze legális, offline közösségi ingyenes hirdetési lehetőségek, például barkácsáruházakban, üzletközpontokban kihelyezett hirdetőfalakon. Csak azok jellemzően nem a belvárosban találhatók.

 

Ha Ön érez civil kezdeményezés iránt affinitást, akkor akár önkormányzati képviselőjét, lakossági fogadónapon a polgármesterét is megkeresheti, hiszen törvényes keretek között, e célra kihelyezett hirdetőfalakon valóban ott lehetne kirakni a lakáshirdetéseket, ahol konkrétan keresgélnek az eladók, vevők, bérlők, bérbeadók stb.

 

Akár biztonsági üveggel, sőt ráccsal védett hirdetőfalakat is ki lehetne helyezni terekre, forgalmasabb csomópontokra (kisebb városokban, falvakban, máig élő hagyománya van), tájékoztatással arról, hogy melyik napokon, hánytól hány óráig jelenik meg például egy közmunkás a vitrinkulccsal, hogy a friss hirdetéseket ki lehessen rakni, a már okafogyottakat pedig le lehessen venni.

 

Üdvözlettel:


Őszinte Ingatlanos

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr7712493033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása