Őszinte Ingatlanos

TothGeza78 2020. november 25.

Ingatlant keres szórólapon valaki a 'postaládámban' - magánszemély vagy rejtőzködő ingatlanközvetítő? 

A városlakók közül bizonyára sokan találnak a postaládájukban napi szinten cetliket, szórólapokat, amelyen "ebben a házban" vagy "a környéken" keresnek eladó, kiadó ingatlanokat. Sokakban felmerül a kérdés ilyenkor, hogy ezen, jellemzően kézzel írt, de fénymásolt "anyagok" (lásd képünkön is) mögött valós magánszemélyek vannak-e, vagy "csak" közvetítők ?  Grabant János, egy fiatal, profi ingatlan manager írja le tapasztalatait!

Tovább
TothGeza78 2020. szeptember 13.

Mit tehet a bérbeadó, ha nem költözik ki a bérlő? Kérdés - válasz!

Határozott időre adtam bérbe a lakásomat, ami nyáron letelt. A bérlő a felszólításom ellenére sem volt hajlandó kiköltözni és nem is fizet. A kieső bérleti díjra nagy szükségem lenne gyermekeim eltartásához. Most kilakoltatási pert kell indítanom, vagy van gyorsabb megoldás? Válaszát előre is köszönöm. Ezúttal szakértő szerzőnk, dr. Nagy Barbara ügyvéd válaszol

Tovább
TothGeza78 2020. szeptember 11.

Mit fizet a bérbeadó, és mi terheli a bérlőt?

 A lakáskiadás megköveteli a fokozott bizalmat a felek között, hiszen míg a bérbeadó egy nagyértékű vagyontárgyát, a lakását adja használatba, addig a bérlőnek kiemelten fontos, hogy a mindennapjai rendben legyenek. Komoly költséggel járhat azonban, ha elromlik a bojler, betörik az ablak, illetve, ha a fürdőszoba komoly felújításra szorul. Melyik felet terhelik ezek a költségek?

Tovább
TothGeza78 2020. szeptember 02.

Társasházi matematika

Bizonyára sokan tapasztalják, hogy a társasházi együttélés időnként rendkívül problémás, főleg ha anyagi jellegű kérdésekről kell dönteni. Mindenhol akadhatnak tulajdonosok, akik a közös költséget nem fizetik, vagy saját lakásuk állagát nem óvják meg, illetve akik semmilyen közös kötelezettségvállalást nem támogatnak. Ez valóban azt jelentené, hogy a szabályszerűen, gondosan fizető tulajdonos többet kell fizessen, ha beszakad a födém, és a többi tulajdonos nem nyitja ki a pénztárcáját? Bejegyzésünkben a társasházi költségviselés főbb szabályait járjuk körbe.

Tovább
TothGeza78 2020. június 15.

Még mindig terjednek a társasházi átverések

Sok-sok éve felbukkant már az átverések azon típusa, amelyre jelen cikkünkkel ismételten fel kívánjuk hívni a figyelmet. Ezen átverések áldozatai általában társasházban lakó, napközben sokat otthon tartózkodó személyek, akik a legtöbbször csak akkor eszmélnek rá, hogy – nevezzük így – csalás áldozatai lettek, amikor már túl késő - írja a DAS jogvédelmi biztosító szakértője.

Tovább
TothGeza78 2020. június 12.

Veszteséges vétel: 3 hiba, amit ne kövessen el ingatlanvásárláskor!

Telket, lakóépületet vagy üzlethelyiséget választani mindig nagy lépés, legyen szó akár jövőbeli otthonunk megválasztásáról, akár vállalkozási tevékenységünk új helyszínének építgetéséről. Nem pusztán anyagilag jelentős vállalás: rengeteg keresgélés, utánajárás, papírmunka előzi meg, s ha nem vagyunk elég körültekintőek, ezek könnyen okozhatnak bonyodalmakat - fejtik ki a DAS.hu jogvédelmi biztosító szakértői fris anyagukban.

Tovább
süti beállítások módosítása