Őszinte Ingatlanos

TothGeza78 2020. február 12.

Az a bizonyos közös ló, amelynek a háta...(1. rész)

A közösködés soha sem egyszerű, hát még ha egy lakás, ház, telek is érintett ezen "átok" által. Nézzük meg, hogyan lehet kibújni ebből a "csapdából". Dupla DAS szakértői cikkünk 1. része, az elsőre egyszerűbbnek tűnő esetet járja körbe: a közös tulajdon megszüntetését a felek megállapodása alapján.

Tovább
TothGeza78 2020. február 08.

Pereskedés a társasházban: megtámadható a közgyűlés határozata?

Gyakran keresik meg a DAS szakértőit olyan kérdéssel, hogy a társasházakban a kisebbségben lévő tulajdonosok kezében vajon van-e bármilyen eszköz a számukra sérelmes döntéssel szemben. Így most ennek a kérdéskörnek részleteivel foglalkozunk.

Tovább
TothGeza78 2020. február 05.

Buktatók a lakásbiztosítási szerződés felmondása során

A biztosítók szolgáltatásával összefüggő csalódás sokszor eredményezi azt a kérdést, hogy vajon milyen módon és mikorra mondható fel a biztosítási szerződés. Most a felmondás általános szabályairól adunk tájékoztató összefoglalót.

Tovább
TothGeza78 2019. december 21.

Perzselő ünnepek, petárdákkal és égő karácsonyfákkal, és néha nem fizető biztosítóval


Sosem lehet arról eleget beszélni, hogy akár karácsony, akár szilveszter idején mennyire tipikussá válnak a banális tűzesetek. Egy része a gyertyagyújtással, másik része a szilveszteri petárdázással van összefüggésben. Mostani cikkünkben az esetleges kárigény érvényesítés lehetőségével foglalkozunk.

Tovább
TothGeza78 2019. november 24.

Derült égből károkozás: avagy, amikor a szép autónkból a ház előtt roncs lesz...

Amikor leparkolunk egy ismerősünk otthona előtt, bizonyára arra számítunk, hogy járművünket jó eséllyel egy darabban látjuk viszont távozáskor. Az ilyen feltételezések néha azonban meghiúsulnak, és nem feltétlenül rongálással járó bűncselekmények miatt.

Tovább
TothGeza78 2019. november 18.

Társasházi élet: 2021-től sokkal nehezebb lesz a közös képviselők dolga

Eredetileg jövőre tervezték elfogadni, de várhatóan csak 2021-től lép életbe az új társasházo törvény közös képviselőkre vonatkozó rendelkezése. E szerint fokozódnak a közös képviselővel szembeni elvárások, új szabályok lesznek, melyekkel nem árt tisztába kerülni! 

Tovább