Őszinte Ingatlanos

oszinteingatlanos 2015. szeptember 23.

Hogyan árazzuk a lakásunkat?

Kedves Őszinte Ingatlanos!


Nagyon vártuk már, hogy beinduljon a lakáspiac, és évek óta eladásra váró tégla építésű ingatlanunkat reális áron értékesíteni tudjuk. Jelenleg is lakható állapotban van, de hosszabb távon fel kell újítani. Eddig ketten nézték meg, az egyik szerint jó állapotú, a másik szerint felújítandó. Előbb utóbb valóban fel kell újítani, de semmiképpen nem nevezném romosnak. Néhány éve még a felújított és a felújítandó lakás között úgy tettek különbséget árban, hogy a ráfordított/ráfordítandó összeget felezték. Jelenleg mi a helyzet?


Köszönöm válaszát: Ica

Kedves Ica!

Az, hogy egy ingatlan felújítandó vagy jó állapotú, elég szubjektív kérdés, mint ahogy az látszik az érdeklődők véleményéből is.

A felújításra szánt összeg is változó, hiszen a leendő vevő akár márványt is rakhat a lakásba, ha szeretne. A felújításra szánt összeget nem a hirdetési árban, vagy irányár árban jelezném, hanem ha konkrét ajánlat érkezik, abban az esetben tenném alku tárgyává. Az aránya pedig széles skálán mozog.

Nem szabad elfelejteni egy ingatlannál, hogy amikor meghirdetjük, akkor az ár meghatározásánál legyünk reálisak. Egyértelmű, hogy ahhoz a lakáshoz, amiben mi lakunk számunkra többet ér a kötődésünk miatt. Ez képes feltornázni az árat is. Viszont tanácsos, úgyis végig járni az otthonunk, mintha potenciális vásárlók lennénk, akkor milyen ár az elfogadható. 

Üdvözlettel,

Őszinte Ingatlanos

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr407813996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása