Őszinte Ingatlanos

oszinteingatlanos 2015. november 12.

Buksi jöhet?

Kedves Őszinte Ingatlanos! 

Örökbe szeretnék fogadni egy kutyát a közeljövőben. Feltételezem az az alap, hogy szólok a főbérlőnek. A kérdésem inkább az lenne, hogy a társasházban a szomszédoknak is bele kell-e egyezni a kutyus jöttébe? Gondolom nekik is érdemes szólni a békesség érdekében, de meg is vétózhatják az egészet? Vagy ehhez nincs "joguk"? 

Köszi,

Lilla

Kedves Lilla!

Alapvetően a bérbeadónak kell először szólni a kedvenc jövetelét illetően, ő nyilván mondhatja azt hogy ide nem jöhet kutya. A szomszédokkal pedig az a helyzet, hogy a társasházi okiratban vagy SZMSZ-ben lehet korlátozó jellegű rendelkezés a háziállat nagyságára vagy mennyiségére vonatkozólag. Ez ügyben szintén a bérbeadót kell keresni, aki a közös képviselőt megkeresve tájékozódni fog. Abban az esetben, ha nem rendelkeztek erről, a jó szomszédi viszony érdekében, mindenképpen tájékoztatnám a szomszédokat is.

Az viszont tény, hogy Magyarországon a lakás kiadók nem rajonganak az állattartásért. Sajnos a tapasztalataim alapján nagyon nehéz olyan albérletet kifogni, ahol tárt karokkal fogadják a cicákat vagy a kutyákat. Így ezt érdemes átgondolni szerintem.

 

Üdvözlettel,

Őszinte Ingatlanos

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr948073638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása