Őszinte Ingatlanos

Őszinte Ingatlanos 2016. június 14.

Most érdemes vidéken lakást venni!

Tisztelt Őszinte Ingatlanos!

Külföldön élek és dolgozom viszont a családom, es a barátaim nagy része Magyarországon van. Állandó lakcímem meg mindig az otthoni szülői ház. Az elmúlt hónapokban felmerült bennem a gondolat, hogy megtakarított pénzemből befektetési, valamint bérbeadási céllal lakást vásároljak. Budapestet, mint ötletet elvetettem, mert egyrészt távolabb is van otthonról (ha valami okból kifolyólag ügyeket kellene intézni az otthon maradottaknak), másrészt a varos sem igazan a szívem csücske (kivéve természetesen néhány kerületet, ezekben azonban az ingatlanok értéke nem igazodik a pénztárcámhoz, illetve anyagi lehetőségeimhez). A két potenciális jelöltem Szeged és Pécs lenne. Elsősorban 40-45 négyzetméteres, 1 szobás lakásokat nézegettem, akad közöttük panel és téglaépítésű is. Hosszabb tavon, valamint kiadási szempontból hol lenne érdemesebb belevágni a vásárlásba? Milyen reális bérleti díjakkal lehet számolni a fent említett varosok eseten?

Köszönettel:

Csaba

Kedves Csaba!

Alapvetően jó gondolat vidéki városokban ingatlant vásárolni, hiszen ezeken a helyeken is növekedésnek indultak a lakás árak, és megjelentek a fejlesztések is. A fővárossal vagy nyugatabbra eső várossokkal ellentétben, azonban még éppen jobb áron lehet venni, szóval ki kel használni a lehetőségeket.

A megjelölt két város közül, nekem Szeged közelebb áll a szívemhez, de azt gondolom, hogy ez a pénzügyi részén múlik jelen esetben.

Szegeden valamivel több eladó, kiadó lakás található, ennek megfelelően 1000-1500 Ft/nm között hirdetik (lokáció, állapot stb.), a lakásokat. Az alábbi linken tud körül nézni:

Eladó szegedi lakások (x)    Kiadó lakások Szegeden - Otthontérkép (x)

Pécsen kevesebb az eladó, kiadó ingatlan, ennek megfelelően a bérleti díjak inkább 1500-2000 Ft/nm körül mozognak. Mindkét városban hasonlóak az árak, vagyis 200 000 Ft/nm áron már lehet vásárolni.  Javaslom, hogy 2 szobás lakásban gondolkodjon, ahol a szobák természetesen külön nyílnak. A pécsi lakásokról itt tud tájékozódni:

Eladó pécsi lakások (x)  Kiadó lakások Pécsen (x)

Érdemes szót említeni a népszerű szállást megosztó oldalakról is. egyre nagyobb kereslet mutatkozik az ország vidéki városaiban található kiadó ingatlanok után. Mind két városban egy-egy vendég éjszaka 10 000 Ft körül alakul.

Üdvözlettel

Őszinte Ingatlanos

 

A címlapkép forrása: www.pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr938808088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kewcheg 2016.06.14. 13:50:14

Debrecen, Szeged mehet, Pécs so-so, Miskolcot nem javasolnám. Miskolc helyett pl.már akkor inkabb Nyíregyháza. ( ezt nem a települések jelenlegi állapota, a vezetés minősége stb. mondatja velem, hanem a kb. 5-10 éven belüli demográfiai és etnikai helyzet)

TeleScope 2016.06.14. 15:44:04

Pécsen a magántulajdonú lakóingatlanokra is adót vetett ki a város.

zuulululu 2016.06.14. 16:20:56

@TeleScope: Ezt mit jelent? Mennyit? Kinek kell fizetni?

TeleScope 2016.06.14. 18:17:44

@zuulululu: A pécsi önkormányzat harács módon MINDEN lakóingatlant évente megadóztat négyzetméter alapon. Leveledből úgy tippelem, hogy diákoknak kiadható lakásban gondolkodsz, ezért Szeged vagy Pécs a célpont. Pécsen kb. 1 havi bérleti díjat évente lenyúl a városvezetés, úgy számolj.

kewcheg 2016.06.14. 19:01:39

@TeleScope: Miskolcon pedig a garázsokat.Tehát felelős módon nem az utcán, közterületen tartod a járművedet, hanem tárolóba rakod,ezért fizetsz. Ez egy fordítva bekötött szemlélet. Garazsad van, vagyonos vagy fizess= egy kurva rövidlátó,harácsoló pénzbeszedési szemlélet, ez mondjuk Svájcban, USA-ban úgy néz ki, hogy azért fizess, mert nincs gk. tárolód, hanem az utcán, a "közösségi helyen" tárolod a vasadat....no comment..
süti beállítások módosítása