Őszinte Ingatlanos

oszinteingatlanos 2016. július 04.

Lakásbiztosítás - Kössünk vagy ne kössünk?

Kedves Őszinte Ingatlanos!

Szeretnék biztosítást kötni a házamra, tekintve, hogy tavasszal hatalmas felújításba kezdtünk. Nem kevés összeget költöttünk a tetőre, kicseréltük a nyílászárókat is és komoly kertrendezést is csináltunk, medencét és játszóteret is építettünk. Szeretnénk mindezt biztonságban tudni. Tudnál tanácsot adni a lakásbiztosításokkal kapcsolatban?

Köszi szépen!

Kornélia

 

Kedves Kornélia!

Köszönöm, hogy felvetetted ezt az aktuális kérdést. A lakásbiztosítás hiánya egészen addig nem gond, amíg be nem következik a baj. Akkor aztán mindenki vakargatja a fejét, hogy mégiscsak jó lett volna időben gondoskodni róla.  Ahhoz, hogy a kérdést kimerítően megválaszolhassam, az Allianz Hungária szakértői csapatát hívtam segítségül.

Elmondásuk szerint a lakásbiztosítási lehetőségek ma már nagyon széles skálán mozognak, a leggyakoribb károkra szóló alapszolgáltatásoktól egészen a biztosítási feltételekben meghatározott kizárások kivételével mindenre kiterjedő komplex biztosítási szolgáltatásokig. Szerződéskötéskor a legnehezebb feladat, hogy meg kell határoznunk a biztosítani kívánt vagyontárgyak értékét, ennek megkönnyítésére érdemes leltárt készítenünk.   A szerződést később, az időközben vásárolt ingóságokkal vagy az ingatlan változásai szerint is aktualizálni kell.

A lakásbiztosításban nemcsak az épületet és a benne lévő tárgyakat biztosíthatjuk, hanem a környezetét is, vagyis a kertet, az udvart, a kerti gyerekjátékokat, grillsütőt vagy akár az épített medencét is. A dísznövényeket, a saját célra termesztett növényeket és háziállatainkat is biztonságban tudhatjuk.

Választás előtt mindenképp érdemes felmérni, hogy mennyire sok fedezetet tartalmazó biztosítást szeretnénk és tudunk vállalni. A kalkuláció és a pénzügyi döntés meghozatalában ma már a különböző gyorstarifáló alkalmazások is segítenek.

Üdvözlettel,

Őszinte Ingatlanos

100 ezer ingatlan egy helyen (x)

A címlapkép forrása: www.pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr898865162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása