Őszinte Ingatlanos

Őszinte Ingatlanos 2016. július 05.

Nem jár a CSOK ha van tulajdon részünk...

Kedves Őszinte Ingatlanos!

Két gyermekünk van, 40 felettiek vagyunk. A május 14-én került tulajdonunkba egy ikerház fél. (külön helyrajzi számmal) 70 nm jelenleg az alsó szint. A felsőt szeretnénk beépíteni vagy mellé építeni még egy szobát. Szeretnék tanácsot kérni, hogy ha nem szeretnénk 3. gyermeket számunkra mi a legkedvezőbb megoldás? Van a tulajdonunkban 2 másik ingatlan, ahol 50-50 %-os tulajdonunk van a férjemmel. Ez nem kizáró ok? Köszönöm gyors válaszát, nem tudom, hogy ránk milyen határidő vonatkozik...

Köszi

Andi

Kedves Andi!

Nem jogosultak a CSOK-ra, amíg a 2 másik ingatlanban is rendelkeznek tulajdonjoggal.

„az igénylő - lakáscsere esetén a csereszerződés tárgyát képező lakás, valamint lakás bővítése esetén a bővíteni kívánt lakás kivételével - más lakásban legfeljebb 50 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik, ide nem értve azt, ha lakástulajdona - a tulajdoni hányad mértékétől függetlenül - szerződésen vagy jogszabályon alapuló haszonélvezeti joggal történő megterhelésére e rendelet hatálybalépését megelőzően, vagy lakástulajdona jogszabályon alapuló haszonélvezeti joggal történő megterhelésére e rendelet hatálybalépésekor vagy azt követően került sor;”

Egy kedvező kamatozású bővítési hitel lehet jó megoldás.

Üdvözlettel

Őszinte Ingatlanos

CSOK kereső és kalkulátor (x)

A címlapkép forrása: www.pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://oszinteingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr938867698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása